Més de 700 persones participen en el Fòrum d’Ocupació “Connecta Labora” a Xest

Post també disponible en: Castellano

Aquest dijous, 27 de febrer, al poliesportiu de Xest acollia uns dels fòrums d’ocupació que organitza LABORA en coordinació amb els pactes territorials per l’ocupació, en aquest cas al costat de la Mancomunitat Foia de Bunyol-Xiva.

A dos quarts del matí s’obrien les portes de l’poliesportiu per rebre a les desenes de persones que ja feien cua per sol·licitar informació i participar en els primers tallers i sessions informatives, que van abordar temes com els certificats de professionalitat, l’entrevista de treball o la creació d’el currículum, entre d’altres.

“Em vaig assabentar que hi havia aquest fòrum d’ocupació i vaig decidir venir a moure el meu currículum i a informar-me de quines oportunitats hi ha avui aquí, perquè estic a l’atur i necessito treballar”, explicava una veïna de Xest, Mª Ángeles Lillo.

“Jo m’he assabentat pel boca a boca i he vingut a veure si puc trobar un lloc de treball; tinc el certificat de professionalitat de manteniment de jardins i d’instal·lació d’estructures metàl·liques i experiència en el sector de la construcció, entre d’altres, i ara porto 6 mesos a l’atur i busco feina del que sigui; tinc 60 anys, així que no puc triar “, apuntava Salvador Montoro, veí de Xiva.

El fòrum s’ha obert amb la benvinguda a càrrec de la directora general de Planificació i Serveis de LABORA, Eva María Hernández; el president de la Mancomunitat Foia de Bunyol-Xiva, Miguel Esteban Tórtola, i l’alcalde de Xest, José Morell.

“L’objectiu d’aquest fòrum és facilitar l’ocupabilitat dels ciutadans i ciutadanes de la comarca, apropant els serveis d’ocupació de la Generalitat, a través de tallers i xerrades, i facilitant el contacte amb empreses, amb entrevistes de treball reals”, explicava Morell. “A Xest estem vivint un moment dolç en qüestions d’ocupació, ja que acabem d’obrir una plataforma logística de Lidl, la primera multinacional que s’instal·la a la localitat; s’estan construint tres plataformes noves en aquest parc empresarial i aviat la multinacional Jysk va instal·lar al nostre municipi la seva seu a Espanya. Hem treballat molt dur per poder desbloquejar la qüestió urbanística per poder generar oportunitats de feina a Xest i tota la comarca i, a nivell comarcal, estem desenvolupant un pacte d’ocupació, a través dels ajuts EMPACE, amb l’objectiu de coordinar l’oferta formativa amb les necessitats de les empreses “.

Per a la celebració de fòrum el frontó de el poliesportiu municipal s’ha transformat creant diferents espais: un petit auditori, una zona amb estands informatius, un espai en el qual les empreses participants han desenvolupat entrevistes de treball, una aula TIC amb ordinadors i dos tallers en la zona de la graderia.

“Vinc d’Alboraya, estic acabat de llicenciar i he començat a buscar feina, així que em vaig registrar fa poc a l’atur i m’han cridat per fer una entrevista a una de les empreses que té avui l’estand aquí. Tinc 24 anys, un grau i un màster en arquitectura, un any de pràctiques i també sé idiomes, així que espero tenir sort “, explicava Adrián Lillo.

“Estem estudiant el Grau Mitjà d’Administració i Gestió d’Empreses i quan acabem els nostres estudis volem intentar trobar una ocupació qualificada, que no sigui en una fàbrica; hem estat participant en un taller sobre empredimiento i hem parlat de les causes per les quals la gent no emprèn, com la mandra o la por, però jo crec que la principal raó és que és difícil mantenir un petit negoci a Espanya, l’exemple el veig en el meu pare que porta tota la vida amb una botiga de roba i cada vegada li va pitjor “, apuntaven tres alumnes de l’institut de Chiva.

Pla d’Ocupació de Xest

“Crec que el Fòrum d’Ocupació Connecta Labora és una gran iniciativa i que perfectament es pot vincular a el Pla d’Ocupació de Xest, ja que l’objectiu és aconseguir reduir l’atur a Xest ia la comarca”, ha declarat el regidor d’Ocupació de l’ Ajuntament de Xest, José Vicente Guijarro. “Estem treballant per reduir l’atur, que ja s’ha baixat des del 2015 gairebé en un 50%, amb iniciatives com la borsa d’emergència social, que esperem que a principis de març estigui en funcionament, oferint així ocupació temporal a jornada completa amb salari per sobre de l’SMI. Una altra de les mesures que hem impulsat en matèria d’ocupació són les ajudes econòmiques de el programa Xest Contracta, dirigit a les empreses que contractin aturats i aturades de Xest; així com els acords o convenis amb empreses perquè les persones sense feina del municipi tinguin prioritat en la seva contractació, sempre que reuneixin les capacitats necessàries per desenvolupar el treball demandat. Igualment hem posat en marxa el programa de creació d’empreses Xest Emprèn i el de formació, ChesteForma-T; a més de les diferents convocatòries d’ocupació pública ja publicades en el BOP “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*