Medi Ambient obri una investigació a l’empresa gestora de la planta de reciclatge de Requena arran de l’incendi i demana col·laboració a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer

Post també disponible en: Castellano

El director general de Qualitat i Educació Ambiental destaca “el contacte continu amb els ajuntaments” i assegura que la prioritat és l’extinció

La Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori s’ha reunit per a abordar la situació generada arran de l’incendi d’una planta de reciclatge a Requena. Els tècnics dels servicis d’Inspecció, Qualitat Atmosfèrica i Residus han participat en una reunió presidida per Jorge Blanco, director general de Qualitat i Educació Ambiental.

Jorge Blanco ha confirmat que s’ha decidit obrir una investigació per a determinar si l’empresa gestora de la infraestructura ha incorregut en alguna mena d’infracció en la Llei de responsabilitat mediambiental. En la reunió també s’ha acordat crear un grup de treball entre la Conselleria d’Interior i la Conselleria d’Indústria per a dur a terme una actuació conjunta i agilitzar els treballs, una vegada finalitzada l’emergència.

D’altra banda, s’ha decidit aprofundir en l’anàlisi per a determinar si l’incendi ha pogut tindre algun tipus d’afecció a l’aqüífer de Requena i, per això, se sol·licitarà a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer col·laboració per a les respectives anàlisis.

El director general de Qualitat i Educació Ambiental ha destacat que hi ha “un contacte continu amb els ajuntaments” i ha recordat que el principal objectiu és “l’extinció de l’incendi i tractar que es produïsca la menor afecció”.

La Direcció General manté, des de la setmana passada, un control continu sobre la qualitat de l’aire en la zona. La unitat mòbil instal·lada confirma que no hi ha risc per a la població, encara que es mantenen les recomanacions emeses per a reduir el contacte amb el fum, especialment en els sectors de la població més vulnerables.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*