Més de 1.400 persones assisteixen a la Ruta de la Salut 2019 de la Diputació

Se trata de una iniciativa de prevención y promoción de la salud impulsada por la corporación provincial.
Se trata de una iniciativa de prevención y promoción de la salud impulsada por la corporación provincial.

Post també disponible en: Castellano

La Ruta de la Salut 2019, una iniciativa de la Diputació desenvolupada pels professionals sanitaris de l’Hospital General de València, ha recorregut ja 64 municipis del total de pobles que formen part d’aquesta nova edició i que seran 84, completat el recorregut.

Des que comencés la nova edició d’este programa de salut el mes de juliol passat, la Ruta ha atès 1.405 veïns d’un total de 64 municipis amb la realització d’aproximadament 10.800 proves.

Estes proves es desglossen en determinacions de glucèmia, tensió arterial, pols i mesurament de perímetre abdominal; determinacions de càlcul de risc de fractura òssia (índex FRAX); espirometrías, oximetrías i valoracions d’estat de salut respiratori; antropometías, bioimpedancias i proves d’exercici físic.

El perfil majoritari de les persones que assisteixen a la Ruta són dones majors de 60 anys. Un total de 55 professionals de l’Hospital General de València participen este any per a atendre les estacions de Cardiologia, Pneumologia, Rehabilitació, Reumatología i Nutrició amb les quals compta aquest programa.

Es tracta fonamentalment d’un programa de prevenció i promoció de la salut desenvolupat en els diferents pobles de les comarques valencianes que permet als veïns d’aquestes poblacions compartir experiències amb el personal sanitari fora de l’hospital o dels centres de salut i aclarir dubtes.

La Ruta de la Salut imparteix xerrades sobre diferents aspectes saludables i sobre les patologies més prevalents entre la població. Es tracta de presentacions disteses, en les quals els assistents tenen l’oportunitat de fer consultes i aprofundir en qüestions del seu interès de manera que puguin ser més autònoms en la gestió de la seva pròpia salut.

Els professionals de l’hospital han recorregut un total de 4.343 quilòmetres de juliol fins a la tercera setmana d’octubre. Les pròximes poblacions en les quals es desenvoluparà la Ruta són Titaigües, Alfarb, Piles, Tous, Rafelcofer i la Olleria. I al novembre seran Massalaves, Sempere, Alcudia de Crespins, Llosa de Ranes, Bufali, Albaida i Senyera. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*