Xest posa a punt el dispositiu de seguretat per al Gran Premi de Motociclisme 2019

Junta de Seguridad de todos los dispositivos preparados para del Gran Premio de Motociclismo 2019.
Junta de Seguridad de todos los dispositivos preparados para del Gran Premio de Motociclismo 2019.

Post també disponible en: Castellano

L’alcalde de Xest, José Morell, i les regidores i regidors Talia Roselló, Mª Ángeles Llorente, Raúl Mota i José Vicente Guijarro, encarregats de les àrees de Seguretat, Sanitat, Festes i Serveis, respectivament, han rebut aquest matí al saló de plens de l’Ajuntament a representants de tots els dispositius implicats en garantir la seguretat durant els dies en què se celebrarà el Gran Premi de Motociclisme, els propers 15, 16 i 17 de novembre.

A la reunió han assistit el subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, José Roberto González Cadell; la cap provincial de trànsit, Pilar Funez Asensio; el director general del Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo, Gonzalo Gobert, al costat del cap de seguretat del Circuit, Germán Gómez; el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel Batalla; el cap provincial de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Presidència de la Generalitat, César Ochoa Carrillo; la cap de planificació, Mercè Trullén Gas; i la cap del servei d’Atenció Sanitària, Purificació Sánchez. A més, han participat en aquesta junta l’inspector en cap de la Policia Local de Xest, Daniel Gallardo, i representants de la Prefectura Provincial de Trànsit, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, Protecció Civil, del Centre de Salut de Xest i de Renfe.

“En primer lloc agraeixo la presència de tots els implicats en aquest dispositiu de seguretat, així com el bon fer de la passada edició, ja que vivim uns dies de pluges molt intenses que van bloquejar els accessos i van causar molts contratemps, però tothom va saber el que havia de fer i per a tot hi va haver resposta. El risc zero no existeix i per això és interessant que seguim fent aquestes reunions per millorar cada vegada més “, manifestava l’alcalde a l’inici de la reunió.

“Després de l’experiència de l’any passat, aquest any crec que va a anar tot millor. En qualsevol cas, cada un dels responsables dels dispositius de seguretat de l’estat en aquesta reunió aportaran els punts de vista que considerin oportuns “, afegia el subdelegat.

“És molt difícil fer una anàlisi meteorològic a 15 dies, però hi ha uns simuladors que estan funcionant i que aporten dades fiables; probablement podríem tenir pluges, encara que no tan copioses com l’any passat “, especificava des de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel Batalla. “En tot cas, a una setmana del Gran Premi, podrem tenir una previsió més adequada”.
Morell ha explicat que aquest any es mantindrà un dispositiu pràcticament igual al de l’any passat, tot i que apuntant que “és un dispositiu que està viu i es continua modelant en base a les nostres experiències d’edicions anteriors”.

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Xest comptarà amb un dron per fer tasques de vigilància a la zona perimetral exterior de la població, especialment per intensificar la vigilància en els aparcaments dels polígons, i anirà pilotat per la Policia Local. Com a novetat, la policia comptarà, a més de amb tres guies canins per a detecció de substàncies estupefaents, amb un ca per a la detecció d’explosius. En aquest sentit, la Guàrdia Civil ha sol·licitat una coordinació especial amb la Policia Local per establir protocols d’actuació, de la mateixa manera que “ha de haver-la per volar l’dron”, tal com van coincidir a expressar des Guàrdia Civil de Trànsit. “Amb motiu del Mundial es va a establir una zona de restricció de navegació aèria, de manera que qualsevol aeronau que vulgui volar ha d’estar documentada i comptar amb l’autorització”, destacaven des Guàrdia Civil.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és la instal·lació d’un “Punt Violeta” per intervenir davant les possibles situacions de violència masclista, en coordinació amb les forces de seguretat, així com per informar i sensibilitzar sobre la violència de gènere a les persones que visitin Xest durant els dies del Gran Premi. “Amb aquest punt pretenem que hi hagi un lloc on les dones puguin apropar-se i rebre ajuda immediata, en cas de necessitar”, explicava la regidora de Seguretat, Talia Roselló. “A més, cal assenyalar que aquest any comptem amb un gran nombre de dones en els reforços de la Policia Local, de fet, prop de la meitat d’efectius seran dones”.

Per la seua banda, la Policia Nacional de disposar un dispositiu similar al d’anys anteriors, desenvolupant la seva actuació en el municipi i en el circuit amb un total de 79 funcionaris. De la mateixa manera, des de la Direcció General de Trànsit es va explicar que el seu dispositiu serà el mateix que l’any passat, amb un helicòpter més, igual que van manifestar des de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública. També des Guàrdia Civil de Trànsit s’ha preparat un dispositiu similar al d’altres anys, tot i que s’han incrementat els efectius de trànsit. “La nostra finalitat és establir una bombolla al voltant de la població i al circuit per evitar problemes ocasionats per l’alcohol i les drogues”, explicaven. “Aprofitem aquesta junta per recordar a la Policia Local la importància de tancar les dues rotondes d’accés al Parc Empresarial per les nits”.

Gobert també ha manifestat que els operatius de vigilància del Circuit estaran actius, no només a les seves instal·lacions, sinó també en els aparcaments del Parc Empresarial. “Aquest any al circuit tenim el 95% de l’aforament complet; són unes 108.000 persones en les carreres de diumenge, no és el ple absolut d’altres anys, però esperem una gran afluència de persones igualment i la vigilància és necessària “.
Comunicació i transport

Els accessos i les zones d’estacionament continuen igual que en altres edicions, amb l’excepció del Parc Empresarial que permet un accés millorat, amb vies àmplies, i també facilita una zona d’aparcament.
Renfe mantindrà l’ampliació d’horaris oferta en altres edicions del Mundial de Motociclisme, amb parades al Circuit, i disposarà de dos vigilants de seguretat per tren. En aquesta matèria, Guadia Civil ha subratllat la importància de coordinar-se amb Renfe per evitar els problemes esdevinguts en l’edició de 2018, a causa de les fortes pluges.

Com en passades edicions, s’habilitarà un servei d’autobús llançadora amb capacitat per a 150 persones els dies 15 i 16 de novembre, amb la finalitat d’evitar embussos i descongestionar de vehicles al municipi. La freqüència de les parades serà de 20 a 30 minuts aproximadament en tots dos sentits i hi haurà servei nocturn de divendres fins les 4 hores i el dissabte fins a les 5 hores, amb parades a la rotonda del circuit, al polígon industrial Castella (davant del Complex educatiu Xest) ia la plaça II República de Xest.

Accés al municipi

Durant les jornada del dijous 14 de novembre el accés al municipi serà lliure tant per a motocicletes com per a turismes. A partir de divendres, 15 de novembre, segons l’afluència de trànsit, en coordinació amb el subsector de trànsit de la Guàrdia Civil, es procedirà a restringir l’accés als turismes per l’itinerari principal, deixant així la CV-378 només d’accés per motociclietas, serveis sanitaris, d’urgència i emergència, forces i cossos de seguretat i personal que acrediti que accedeix per motius de treball o residència. Es canalitzarà l’entrada de turismes pels accessos Nord i Sud.

Dissabte, 16 de novembre, es muntarà el mateix dispositiu de trànsit, tot i això l’horari del tall al trànsit de turisme per la carretera CV-378 pot variar segons necessitats del moment. Finalment, el diumenge, 17 de novembre, es deixaran lliures els accessos a la població, especialment un cop finalitzat el Gran premi, per facilitar la sortida d’aficionats.
Com en altres edicions, es recomana a la població que hagi d’entrar o sortir del municipi que ho faci utilitzant la CV 50. La Guàrdia Civil comprovarà el DNI de les persones que intentin entrar a la localitat quan l’accés estigui saturat per determinar si se’ls permet el pas.

L’Ajuntament de Xest disposarà d’un servei de 4 grues els dies 15, 16 i 17 de novembre, augmentant la seva activitat durant les hores nocturnes. Tots els vehicles immobilitzats, retirats, així com el material requisat, seran dipositats a les dependències de la Prefectura de Policia Local.
Pel que fa als itineraris d’emergències, s’ha recordat la importància que aquests vials es trobin lliures de circulació perquè els vehicles d’emergències puguin desplaçar-se amb més rapidesa a atendre les possibles urgències que es produeixin, així com realitzar els trasllats necessaris.

Col·laboració de Protecció Civil

Com és habitual, l’Ajuntament de Xest ha sol·licitat la col·laboració de l’Associació d’Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana, que aportarà un total de 130 efectius de diferents punts de tota la geografia espanyola, 8 ambulàncies de Suport Vital Bàsic , 1 de Suport Vital Avançat, 18 vehicles d’Intervenció Ràpida, 2 vehicles logístics i 1 acte bomba lleugera.
Zones d’acampada

S’ha establert una zona de càmping amb caravanes davant del poliesportiu municipal, sent l’accés per la CV-50; aquest espai disposa d’uns 5.000 metres quadrats i capacitat per a unes 100 autocaravanes. La gestió i organització d’aquesta zona correspon a UTE / ASSOCIACIONS. Tal com ha expressat Morell, l’acampada està prohibida a la resta del terme municipal i s’imposaran sancions a qui no respecti la normativa.
mesures antiterroristes

Atès que l’alerta per atemptat segueix mantenint el nivell 4 d’alt risc, la Policia Local adoptarà una sèrie de mesures de seguretat: la col·locació de tanques ‘New Jersey’ de formigó en ambdós extrems de l’avinguda Castella i la col·locació de tanques per impedir la circulació de turismes i motocicletes en les zones de venda ambulant; als carrers Chiva, Baró de Xest, Vicente Blasco Ibáñez i Vicente Navarro. El carrer Chiva, a més, comptarà amb la instal·lació de pilons falcados a l’asfalt.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*