Més de 100 llauradors i ramaders i 10 tractors de La Unió i 10 tractors han participat hui en Madrid en una manifestació en defensa del sector

Post també disponible en: Castellano

La falta de resposta efectiva per la sequera, solucions a la fauna salvatge, la implantació del quadern digital, adaptació dels ecorregímens de la PAC, entre alguns dels motius de la protesta.

Més de 100 llauradors i ramaders de La Unió Llauradora i Ramadera i 10 tractors, juntament amb la resta d’organitzacions territorials de la Unión de Uniones, han participat hui en una manifestació a les portes del Ministeri d’Agricultura davant la falta de resposta per al sector agrari sumit en una greu crisi aguditzada a més per l’encariment dels costos de producció.

La manifestació ha consistit en una marxa formada per diferents columnes de tractors que han eixit des de diversos punts de les comunitats autònomes de la Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Catalunya, Castella-la Manxa, Extremadura i Madrid i que han desembocat en una protesta que ha arribat des de la Porta d’Alcalá fins a la seu del Ministeri d’Agricultura, per a reclamar mesures contundents i una defensa real del camp.

La protesta pretenia, entre altres coses, reivindicar propostes que palíen de veritat l’impacte de la sequera i la guerra a Ucraïna, ja que les que hi ha, no s’han executat encara i només cobriran al voltant del 3% de les pèrdues del sector. L’organització critica que el Govern vulga multiplicar les ajudes que diu que dona a força de posar-les una vegada i una altra en els titulars, però la situació del camp no millora i les ajudes als llauradors i ramaders segueixen sense arribar en la mesura que deuen.

També es volia destacar la negativa a retardar la implantació del quadern digital d’explotació, una adaptació dels ecorregímens de la PAC a la realitat del sector agrari valencià, mesures eficients i reals davant els danys de fauna silvestre (senglars, conills, caça major, flamencs, esquirols…), cada vegada més evidents en el camp valencià.

També es pretén una modificació de la llei de millora del funcionament de la cadena alimentària perquè implemente mesures reals per als productors i que la rebaixa de l’IVA al consumidor dels productes agroalimentaris tinga una repercussió efectiva sobre els qui produeixen aqueixos aliments.

Unión de Uniones estima per a enguany unes pèrdues de producció de cultius d’uns 4.805 milions d’euros i un sobrecost estimat dels pinsos d’al voltant de 7.987 milions comparat amb la mitjana dels últims cinc anys i afig a això el sobrecost d’altres importants factors de producció com l’energia i combustibles i els fertilitzants, que suposarien entorn de 1.370 milions d’euros.

LA UNIÓ i les organitzacions de la Unión de Uniones d’Agricultores y Ganaderos consideren que la seua convocatòria ha sigut un èxit i confien que aquest toc d’atenció faça moure fitxa als membres del Ministeri d’Agricultura per a buscar solucions que afronten amb serietat i realisme la situació que està travessant el camp.

Insisteixen que el problema del camp és el problema de tota la societat i demana al Govern, a l’actual o al futur, que tinga amplitud de mires i no abandone a la seua sort a un sector tan estratègic i essencial com és el sector agrari.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*