Més de 245.000 viatgers de Riba-roja van utilitzar el 2019 els autobusos gratuïts que connecten el casc urbà amb els polígons i la parada de metro

Su uso evita la emisión de 3.000 toneladas de CO2 a la atmósfera.
Su uso evita la emisión de 3.000 toneladas de CO2 a la atmósfera.

Post també disponible en: Castellano

El seu ús evita l’emissió de 3.000 tones de CO2 a l’atmosfera

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha fet balanç de l’ús de l’transport públic municipal i ha donat a conèixer que més de 245.000 viatgers van utilitzar l’autobús durant l’any 2019 per traslladar-se de casc urbà als polígons industrials i per connectar les urbanitzacions amb la parada de metro. Els viatges són gratuïts per als usuaris ja que les arques municipals s’encarreguen del seu finançament i manteniment.
El servei de Connecta Metro va entrar en funcionament l’any 2015 amb l’objectiu de facilitar els desplaçaments dels usuaris des de la parada situada al polígon Entrevies a centre de casc urbà, així com altres àrees residencials com les de Santa Mònica, El Molinet, parc Montealcedo, Montealcedo, Entrenaranjos i Santa Rosa, en horaris de matí i tarda.
Aquest servei municipal gratuït va prestar servei a més de 210.000 usuaris durant l’any 2019 ja que abasta no només a les urbanitzacions ubicades en el terme municipal sinó també a diverses parts de l’nucli urbà amb la parada de metro que permet, al seu torn, una connexió directa amb la capital, València. Els horaris comprenen els fragments horaris de matí i vesprada de dilluns a dissabte, amb nombroses freqüències.
Els diumenges i els festius són els únics dies en què no existeix aquest servei de transport públic que ajuda a millorar la connexió de les diverses parts de terme municipal amb el nucli urbà incloses en les polítiques de gestió de la mobilitat.
L’altre servei avaluat és el denominat arRibabus que connecta el nucli urbà de Riba-roja de Túria amb els polígons industrials de l’àrea sud, en què hi ha més de 800 empreses en què treballen diàriament desenes de veïns i veïnes de el casc urbà. A més, serveix per connectar també el casc urbà de Loriguilla amb el de Riba-roja de Túria a què es desplacen els estudiants per a acudir a l’Institut, així com els usuaris de la piscina coberta de la Mallà o a Conservatori de Música i Dansa, a més de diverses gestions administratives o per anar a centre de salut.
Aquest servei va entrar en marxa l’any 2016 per atendre la demanda existent i va ser utilitzat per més de 35.000 persones al llarg de l’exercici 2019, que es traslladen per acudir al seu lloc de treball de manera que es redueixen notablement els desplaçaments en els vehicles privats i, per tant, una disminució de les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera.
Els horaris de l’arRibabus disposa d’horaris de dilluns a divendres que s’inicien a les 5:10 hores de la matinada fins a les 23 hores, per a adaptar-se a les necessitats dels usuaris, especialment els treballadors de les empreses dels polígons que realitzen torn de treball. El recorregut d’aquest autobús que connecta les dues localitats consta de deu parades: la Reva, la Canyà Àguila i la pròpia Loriguilla. A més, quatre parades al nucli urbà i, finalment, una altra més en cada un dels tres polígons previstos: sector 12, sector 13 i l’Oliveral.
La iniciativa de posar en marxa dos projectes estan inclosos en el pla de mobilitat impulsat per l’actual equip de govern de Riba-roja de Túria que la va valer el premi a el foment de l’transport públic per part de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de el Territori. Aquesta aposta es complementa amb altres projectes com la construcció d’un carril-bici de més de 9 quilòmetres de distància que connecten les urbanitzacions amb els parcs naturals de l’Túria i Porxinos-les Rodanes.
L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “la importància d’una iniciativa que ajuda a connectar i vertebrar millor el terme municipal, el nucli urbà amb les diferents àrees residencials i, a més, ajuda a reduir notablement el trànsit privat i, per tant, baixa el perill d’accidents de trànsit a el temps que aprofundim en la nostra aposta per disminuir les emissions de CO2 “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*