Més de 30.000 persones van gaudir de les activitats nadalenques posades en marxa per la Diputació

Post també disponible en: Castellano

El pesebre de ceràmica de l’artesà Antonio Cordero exposat al pati del Palau dels Scala va rebre prop de 18.000 visitants

Al voltant de 10.000 persones van visitar la Plaça de Nadal, en la qual es van celebrar nombrosos concerts, representacions teatrals i tallers infantils

Milers de xiquets van depositar també la seua carta en la bústia de l’Oficina Real dels Reis Mags instal·lada en un dels patis de la corporació

Les activitats nadalenques organitzades per la Diputació de València tant en la seua seu central com en la pròpia plaça de Manises durant el mes de desembre passat i la primera setmana de gener van tindre un gran acolliment per part de la ciutadania. Un total de 30.000 persones van poder gaudir de l’àmplia varietat d’atractius que abastaven des del pesebre compost per peces de ceràmica, fins a una Plaça de Nadal replet d’espectacles dirigits als xiquets, amb especial esment a l’Oficina Real que va servir per a depositar les cartes a Ses Majestats d’Orient.

La gran aposta de la Diputació per al passat nadal va ser l’obertura de la Plaça de Nadal del 22 de desembre al 5 de gener. Aproximadament 10.000 persones es van acostar al recinte obert per la corporació en la plaça de Manises, que es va convertir en un espai nadalenc concebut per a un públic familiar, en el qual els xiquets i xiquetes van ser els grans protagonistes.

Actuacions musicals, representacions teatrals, contacontes i tallers infantils van atraure a milers de persones, que també van aprofitar per a acudir als casetes de productes tradicionals valencians i per a fotografiar-se al costat de l’arbre de Nadal. Entre totes les activitats van sobreeixir els concerts i els espectacles de teatre, que van congregar a multitud de gent en el perímetre exterior, arribant en alguns casos a quintuplicar l’aforament del recinte.

També l’Oficina Real que es va instal·lar en un dels patis del Palau dels Scala de la corporació provincial, va suscitar un enorme interés entre el públic infantil. Fins a l’arribada dels Reis Mags la mateixa vesprada del 5 de gener, els emissaris reals van recollir i van segellar més de 2.300 cartes plenes de somnis i desitjos dels més xicotets.

Belén de ceràmica

Un dels clàssics del Nadal en la Diputació de València és el pesebre que s’exposa al pati principal del Palau dels Scala. El d’enguany, obra de l’artesà ceramista Antonio Cordero i compost íntegrament per peces de ceràmica, ha generat una important expectació entre el públic valencià. D’esta manera, entorn de 18.000 persones van visitar un pesebre format per peces úniques, que l’artista va començar a elaborar a mitjan 2020 de manera artesanal, des del modelatge fins a la decoració. En algunes jornades l’exposició del pesebre va arribar a registrar l’extraordinària xifra de 1.000 persones al dia.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*