Més de 350 músics se citen aquest dissabte a la nit en el concert “Mà a mà” de Bunyol

Se interpretarán obras de estreno y exclusivas para la 46ª edición de este concierto.
Se interpretarán obras de estreno y exclusivas para la 46ª edición de este concierto.

Post també disponible en: Castellano

Se interpretarán obras de estreno y exclusivas para la 46ª edición de este concierto.
S’interpretaran obres d’estrena i exclusives per a la 46a edició d’aquest concert.

La 46a edició del concert “Mà a Mà” de Bunyol, arriba amb “L’Harmònica” i “L’Artística” en plena forma. I ho fan amb obres d’estrena, el que suposa un salt de qualitat extra, en un concert que en el qual s’espera un alt nivell competitiu i musical.

I tot això passarà, aquest dissabte 17 d’agost a les 22: 30h a l’impressionant, Auditori de Sant Lluís de Bunyol, un marc incomparable on la música assoleix la seva màxima expressió.

No hi ha jurat, no hi ha premi, no hi ha un guanyador. En joc, només el prestigi de saber qui ho ha fet millor. Aquesta és l’essència del concert “Mà a Mà” que cada any se celebra a Bunyol. El major duel bandístic de la Comunitat Valenciana. Aquesta nit, tot el que es toca és exclusiu des de fa uns anys ençà i els músics -la majoria professionals distribuïts en les orquestres més prestigioses d’Espanya i de part de l’estranger- deixen de banda les seves vacances per assajar fins a altes hores de la matinada. Això és el “Mà a mà” de Bunyol. Un duel musical sense precedents, que cada any divideix la localitat en dos.

És el cas del Centre Instructiu Musical “La Armónica” de Bunyol, que enguany actuarà en primer lloc, i que sota la batuta de José Tello posarà sobre l’escenari una única simfonia. Es tracta de “Metropolis Symphony” del prestigiós compositor nord-americà Michael Daugherty. Tello ha destacat que aquesta simfonia està composta entre els anys 88 i 93 i està basada en els còmics dels anys 50 i 60 del famós superheroi: “Superman”. El director de “La Armónica” ha assenyalat que “la història d’aquesta composició, que compta amb cinc moviments, es desenvolupa a la Nova York de Superman. En ella podem veure a través de la música els diferents episodis de la història d’aquest superheroi des dels seus enfrontaments amb el seu arxienemic, passant per la destrucció del planeta criptó, fins arribar a la història d’amor amb Lois Lane “. Tello ha recordat que “quan em vaig posar en contacte amb el compositor em va mirar amb cara de dir: tu estàs boig. No obstant això, quan he fet la transcripció i ha vist que una obra d’aquest calibre s’ha pogut adaptar a banda, llavors m’ha dit que endavant “. Per a José Tello “ha estat la transcripció més complicada que he fet fins a la data i serà la composició més complicada que El Litre ha interpretat en els últims anys, però és una obra que no deixarà indiferent a ningú i és tot un repte per a nosaltres “.

La segona banda en actuar aquest any serà la Societat Musical “L’Artística” de Bunyol, que també comptarà amb obres d’estrena i d’encàrrec. El seu director convidat serà Salvador Sebastià. El títol del seu programa és “Grafítica” i s’interpretaran les obres: “Les Fàbriques” de Rafael Beltrán Moner, “Celler” del propi Salvador Sebastià i la “Simfonia nº 6, Grafítica” composta per Andrés Valero-Castells, que és la que li dóna nom al programa. Sebastià ha assenyalat que “Grafítica una obra amb un marcat caràcter social, i reivindicatiu, un rerefons pacifista, i referències evidents a l’Street Art. De fet, un dels seus passatges fa referència a Banksy -un dels artistes de carrer més reconeguts de tot el món-. En els seus quatre moviments: taggers, MUJICA’S RAP, BANKSY’S ANSWER i PEACE DANCE, també reflecteix el que va ser el discurs de l’expresident d’Uruguai davant l’Assemblea General de Nacions Unides, que ofereix precises claus per construir un món millor “.

Cal destacar, que aquest any per primera vegada el concert compta amb una dona com a presidenta d’Honor. Es tracta de Natalia Montañés. Des que es va instaurar aquesta figura fa uns anys, és la primera vegada que una dona ocupa aquest càrrec. Montañés, en l’actualitat és gerent de Trepse Swing, secretària del Congrés Iberoamericà de Compositors, Directors i arranjadors de bandes simfòniques i Ensembles i, des de setembre de 2018, Directora Titular de la Banda Simfònica de la Unió Musical de Catarroja.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*