Més de 50 joves participen en l’II Fòrum Jove sobre el Benestar Emocional “Terra Boval”

Post també disponible en: Castellano

Amb aquests projectes, s’obrin nous canals de comunicació amb les/els joves de Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Fuenterrobles, Requena, Sinarques, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel, que a més experimenten una de les màximes de la participació ciutadana: “a participar s’aprén participant”.

La jornada va tindre lloc el dimecres 28 de juny de 10:00h a 14:30h, en el Centre Cultural de Camporrobles, i va ser una iniciativa del Servei de Joventut de la MITV.
L’II Fòrum Jove sobre el Benestar Emocional “Terra Boval” de la Mancomunitat Interior de la Terra del Vi (MITV) va ser una jornada participativa molt enriquidora, desenvolupada en el nostre territori, pel Servei de Joventut de l’entitat, i amb la qual es pretenen continuar creant espais de comunicació i debat, que fomenten la participació i el diàleg, entre la població jove de 12 a 30 anys, i el personal polític i tècnic dels nostres municipis. D’aquesta manera els nostres/as joves passen a ser protagonistes de l’acció, com els agents més importants del canvi social, deixant clar que no sols són el FUTUR dels nostres pobles, sinó també el PRESENT.
La jornada es va iniciar quan un autobús va recórrer els diferents pobles, recollint a les/els més de 50 joves prèviament inscrit@s. Des de les 10:00h del matí van debatre per a analitzar, i donar forma a les seues propostes, que van ser compartides una per una, amb personal tècnic i polític del seu municipi, en la segona part del Fòrum. 
Alguna d’aquestes propostes o inquietuds versaven sobre la millora o l’augment del número de les instal·lacions (esportives, espais joves, socials…), la seua preocupació per temes com la sexualitat, el bullying, l’assetjament escolar, el suïcidi i l’acceptació en el seu grup d’iguals.
Els responsables polítics van prendre bona nota de les propostes exposades, i es van comprometre a fer el possible per satisfer aquelles que veren viables en un període no superior a 3 anys.
La jornada va continuar amb un menjar en la piscina municipal, sufragada per l’Ajuntament de Camporrobles, temps que va valdre perquè els/as participants es conegueren millor i tingueren oportunitat de socialitzar entre municipis. Es va finalitzar amb una Kermesse, per a gaudi i distensió de tots/as.
Volem agrair a totes les persones que han fet possible la realització d’aquest II Fòrum Jove:
– A l@s més de 50 joves participants, pel seu treball i la seua implicació durant la jornada, pilar fonamental del Servei de Joventut.

– A l@s 18 representants polític@s i técni@s que van acudir a la jornada, pel seu compromís amb projectes tan necessaris i il·lusionants, com aquest.
– A l’Ajuntament de Camporrobles per tot el seu suport i implicació, aconseguint que l’organització de l’acte anara tot un èxit.
– Al GVAIvaj, pel suport en el desenvolupament de noves polítiques de joventut.
– I finalment, a l@s professionals que formen l’Equip de Joventut de la MITV, per la seua labor al capdavant d’aquest departament.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*