Més de 50 persones s’inscriuen en la I Jornada Literària “Castillo de Bunyol” d’aquest dissabte

Post també disponible en: Castellano

Els escriptors, poetes i crítics participants en aquesta jornada són María García-Lliberós, Ana Noguera, Jaime Millás, José Vicente Peiró, Juan Luis Bedins, Luis García Trapiello, Elga Reátegui, Isabel Barceló i Rosario Raro. Un nodrit grup d’escriptors, poetes i crítics literaris de reconegut prestigi amb nombrosos premis literaris nacionals i internacionals.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Bunyol i CLAU (Associació Valenciana d’Escriptors i crítics valencians) organitza la I Jornada Literària “Castillo de Buñol” – “Viatge a la Literatura del Segle XXI a la Comunitat Valenciana”-. Aquest acte tindrà lloc tot el dia del dissabte 29 de maig a l’Auditori de Sant Lluís, el Palau de la Música i el Castell. 

Emi Zanón, escriptora bunyolense, i col·laboradora activa d’aquesta jornada, entén que marcarà un abans i un després en el municipi: “en el localitat comptarem amb un excel·lent grup d’escriptors, crítics, poetes i amants de la lectura que s’uneixen per a xarrar, debatre i conéixer en profunditat la literatura del nostre segle a la Comunitat Valenciana; una cosa inusual en aquest municipi, però que no compta amb cap precedent en tota la nostra autonomia. És una cosa molt nova, que malgrat la pandèmia, el grau d’interés és immens perquè comptem amb més d’un centenar d’inscrits per a poder assistir als actes del matí. A la vesprada, a partir de les 18.30h tot el poble està convidat a vindre a l’Auditori de Sant Lluís i poder conéixer de prop la gran quantitat d’obres escrites per bunyolenses i conéixer a grans figures de la literatura actual”.

Juan Luis Pallás, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Bunyol, s’ha mostrat molt satisfet per l’organització de tota la jornada, però especialment amb la “Trobada amb escriptors i poetes” de la localitat, a més de l’I Premi Literari “Dia de Llibre””. Sentència confirmant que aquesta jornada puga quedar-se com un dels esdeveniments culturals del nostre municipi en els pròxims anys. 

Durant tota aquesta jornada la ràdio municipal estarà cobrint l’esdeveniment, però a la vesprada la retransmissió serà en directe a través de Facebook, les webs tv.buñol.es i radiotv.buñol.es, i en la 107.9 fm.

Aquesta jornada arranca a les 10h amb la recepció i lliurament d’acreditacions en la Plaça d’Armes i finalitza a les 20.30h amb el lliurament de l’I Premi Literari “Dia del Llibre 2021”. Mentrestant hi ha conferències, taller d’escriptura, taula redona, trobada amb escriptors i poetes, música i poesia, visita turística i menjar en el restaurant situat en el Passeig de Sant Lluís. Aquests actes es desenvoluparan en diversos enclavaments de la localitat com el Palau de la Música, el Castell de Buñol i l’Auditori Municipal de Sant Lluís. 

A la vesprada els actes arranquen a les 17h amb el taller d’escriptura, a càrrec de l’escriptora Rosario Raro, i en el qual s’han apuntat més de 50 persones interessades a conéixer la ploma d’aquesta escriptora, poeta, conferenciant i activista cultural. Després d’això, a les 18.30h arranca la trobada amb escriptors i poetes de la localitat. Una hora després, el concert que intercalarà música i poesia farà les delícies de tots els assistents. Intervindran els poetes Juan Luis Bedins (president de CLAU), Ana Noguera (membre del Consell Valencià de Cultura), Luis García Trapiello (membre del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana) i Elga Reátegui (designada Ambaixadora de l’idioma castellà per la Fundació César Egido Serrano i el Museu de la Paraula de Madrid).

La resta d’escriptors, poetes i crítics participants en aquesta jornada són María García-Lliberós, Jaime Millás, José Vicente Peiró i Isabel Barceló.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*