Xest inicia la recollida de taps de plàstic reciclable destinat a la construcció de mobiliari urbà

Post també disponible en: Castellano

La regidoria de Medi Ambient ha instal·lat tres estructures en forma de cor per a iniciar la recollida de taps de plàstic. 

Tal com ha declarat el regidor de Medi Ambient, David Pujals, el material recollit serà reciclat per a construir mobiliari urbà sostenible. “El plàstic dels taps està realitzat amb un 99% de polietilé d’alta densitat, la qualitat de la qual és molt bona i té un gran valor en el reciclatge. Una vegada que l’estructura estiga plena de taps, una empresa s’encarregarà de recollir-los i convertir-los en papereres, bancs, taules o un altre mobiliari urbà que l’ajuntament instal·larà en els col·legis i en el municipi”, ha explicat el regidor. 

Aquests contenidors amb forma de cor ja estan operatius a la porta dels tres col·legis públics del municipi i la seua instal·lació s’insereix dins de la celebració de la Setmana Europea de la Reducció de Residus (European Week for Waste Reduction – EWWR), que s’està desenvolupant a nivell europeu del 19 al 27 de novembre de 2022.

A més, en el marc de la EWWR, la regidoria de Medi Ambient també ha posat en marxa el taller “Setmana europea de la prevenció de residus”, amb activitats per a alumnat d’Educació Infantil i Primària que es desenvoluparan en horari escolar durant tota aquesta setmana.

Setmana Europea de la Reducció de Residus
La Setmana Europea de la Reducció de Residus / European Week for Waste Reduction (EWWR – https://ewwr.eu/esp/) posa el focus en la jerarquia de residus mitjançant accions que se centren en les 3R: promoure la reducció del consum, la reutilització de productes i materials, i el reciclatge de residus.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*