Més de setanta professionals es reuneixen a l’Hospital de la Ribera per a parlar de la Llei d’Eutanàsia

Post també disponible en: Castellano

Més de setanta professionals s’han reunit a l’Hospital Universitari de la Ribera per a parlar de la Llei orgànica de la Regulació de l’Eutanàsia (LORE), en la primera jornada que el centre alzireny dedica a la prestació d’ajuda a morir.

Han sigut professionals de diversos hospitals valencians, entre els quals destaquen metges de família i especialistes, infermers, psicòlegs i psiquiatres. La Jornada ha sigut inaugurada pel director mèdic de l’Hospital d’Alzira, Dr. Juan Manuel Campos, i pel president del Comité de Bioètica Assistencial del Departament de Salut de la Ribera, Dr. Rafael Garcés.

Segons ha afirmat el Dr. Garcés, “es feia necessària una jornada d’aquest tipus, ja que la Llei de Regulació de l’Eutanàsia és una llei complexa que requereix d’un adequat coneixement per part del personal sanitari”.

“Independentment de l’especialitat que exercisca, qualsevol metge pot ser requerit per un pacient com a metge responsable dins del seu pla de fi de vida, previst en la Llei, per la qual cosa és important conéixer com ajudar a aquests pacients, quins són els passos a seguir i els terminis legals establits i, si escau, les possibilitats o no d’objecció per part dels professionals sanitaris”.

Al costat de la Llei d’Eutanàsia, els assistents a la Jornada també han pogut conéixer altres temes relacionats amb les cures del pacient al final de la vida. Així, s’han abordat aspectes com el paper fonamental que exerceixen les cures pal·liatives per a garantir una mort digna, o la limitació del tractament de suport vital en pacients hospitalitzats i les diferències que existeixen entre aquesta decisió mèdica i els aspectes regulats per la Llei d’Eutanàsia.

Finalment, la Jornada també ha abordat la donació d’òrgans com una opció altruista d’aquelles persones que s’acullen al dret a l’eutanàsia. 

La Llei d’Eutanàsia va entrar en vigor al juny de 2021 i regula el dret a l’eutanàsia per a aquelles persones majors d’edat que pateixen una malaltia greu o incurable, o un patiment crònic i imposibilitante que suposa una pèrdua major de l’autonomia i provoca un sofriment físic o psíquic constant i intolerable.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*