Miguel Soler Gracia i Concha Andrés Sanchís visiten el complex educatiu de Xest en la presentació de l’informe Covid-19

Post també disponible en: Castellano

El passat dia 7 de juliol el CE de Cheste va rebre la visita del Miguel Soler Gracia i Concha Andrés Sanchís, Secretari i Secretària Autonòmica respectivament. El motiu no va ser altre que la presentació de l’Informe COVID 19 relatiu al curs 2020-21 passat, dins dels actes programats del 50 Aniversari del centre. Tots dos van signar en el Llibre d’Honor,


En la presentació de l’informe el Director-Gerent Lucas Ferrando va agrair la presència d’autoritats autonòmiques la qual cosa permet prémer de manera directa el treball del personal empleat públic, especialment en moments de dificultat. D’altra banda expresse el seu més profund respecte i agraïment al personal del Complex, del CIP-FP, IES 1,IVASPE i CEFIRE. pel seu alt grau de responsabilitat i implicació en les tasques de lluita contra la pandèmia. Ferrando també va destacar l’esforç de treballadors i treballadores pertanyents a les empreses que presten servei al centre. Va relatar la iniciativa de formar una comissió de coordinació COVID, en la qual participarien les direccions d’instituts, residències, medicina esportiva, IVASPE i CEFIRE. 


Comissió que ha vingut funcionant sistemàticament fins a final de curs, amb el seguiment minut a minut tant de la incidència de possibles contagis, com de les mesures a adoptar i la seua eficàcia. Una labor minuciosa i rigorosa que “ha permés preveure situacions, implementar mesures i reaccionar amb promptitud davant les diferents situacions sobrevingudes”.

 
La comissió covid va estar acompanyada per José Morell Alcalde de Cheste, per la representació sindical del personal del Complex, el personal del INVASAT que ha assessorat les accions COVID, i les persones responsables de les empreses de serveis IMES API, SAMIL i CENTRE VERD. 


En l’exposició de l’informe per part de Teresa Soto, del departament de Gestió Administrativa, es va emfatitzar en l’esforç col·lectiu per controlar la incidència de la pandèmia. Una labor “implicada dels diferents sectors que interactuen diàriament i que ha manenido l’activitat amb seguretat, encara que adaptada a les circumstàncies”. Activitat docent, residencial i esportiva que mostra característiques singulars tant per les pròpies activitats com l’entorn en el qual es desenvolupen. Soto va relatar “la incertesa dels primers passos”, les vicissituds per a confeccionar els plans de contingència i la gran col·laboració que mostrada pels col·lectius implicats. També va assenyalar algunes iniciatives de conscienciació dirigides a l’alumnat. 

La Secretària Autonòmica va qualificar de modèlica l’actuació de quantes persones han propiciat que la incidència de casos COVID en el Cech haja permés continuar l’activitat diària, que en aquest cas s’ha secundat des de la Conselleria de Sanitat de la GVA “des del convenciment que l’àmbit de l’Educació no pot parar”. Va voler agrair a “tanta gent anònima que, fent el que tocava i el que no tocava, ha fet un enorme esforç perquè xicotetes mesures però complicades d’implementar, mantingueren als nostres ciutadans i ciutadanes ateses en les seues necessitats”. 


Va tancar la presentació el Secretari Autonòmic qui va saludar la iniciativa de la Comissió-COVIDdel Complex, ja que igual que l’autonòmica d’Educació que va formar al costat de Salut Pública i Concha Andrés ha combinat concreció i autonomia, aportant certituds. Ha destacat l’adopció de les mesures després d’escoltar els diferents sectors amb els quals s’han aconseguit els necessaris consensos. “Hem anat més enllà del propi àmbit de competència, la clau ha sigut la visió de conjunt que ens ha permés donar respostes i ajudar a tots els sectors garantint-los un demà col·lectiu”. Soler va destacar la flexibilitat de la Conselleria de Sanitat en la consideració dels diferents col·lectius que presten servei en el centre. 

En relació amb pròxim curs el Secretari va anunciar el reforç a l’educació secundària, formació professional i batxillerat que seguiran la senda de suport que va experimentar l’educació infantil i primària per l’impacte de les mesures COVID i la seua incidència en les famílies. 


Per a finalitzar Soler es va mostrar agraït per la gran faena i col·laboració del personal empleat públic, destacant que “En els temps difícils és quan més es mostra el vertader valor del públic, i especialment en l’Educació” 


Amb posterioritat es va celebrar un esmorzar en el menjador d’alumnat a la qual van assistir al costat dels responsables autonòmics, la resta d’assistents a la presentació de l’Informe. El servei va ser prestat pel personal de cuina i menjador del Complex en règim d’autoservei, sota les mesures COVID que es van implementar tant en cuina com en el menjador.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*