Millares celebra el “Encuentro” després de ser declarat en 2020 com a festa d’interés turístic local de la Comunitat Valenciana

Post també disponible en: Castellano

La Generalitat Valenciana va atorgar el títol honorífic de festa d’interés turístic local de la Comunitat Valenciana a la Festa de Pasqua de Millars al juliol de 2020, així els millarencos van passar a tindre dues festes turístiques d’interés local de la Comunitat Valenciana: les Festes Patronals i aquesta Festa de Pasqua, a més d’un itinerari turístic d’interés local: Ruta del Naixement.

La Processó del “Encuentro” es realitza el matí del Diumenge de Pasqua i consisteix en la confrontació de la Verge amb Jesús ressuscitat, on totes dues imatges es troben en la Plaça Major del poble, portades pels portadors de la Verge i les feligreses.

L’acte consisteix en el fet que la xica encarregada de llevar el mantell, tria a la seua cort per a llevar les corresponents agulles que emboliquen el citat mantell, tria al seu torn, a la xica que empolvora el mantell i el prepara per a la seua posterior retirada, i als seus portants, els quals s’encarreguen de passejar as imatges pel recorregut habitual de la processó i la Plaça Major. 

Aquesta és una tradició molt antiga que realitzava per cinquenes, sempre la xica més major de la cinquena era l’encarregada de llevar el mantell. Ara, pel fet que hi ha menys gent jove que resideix en el municipi, poden participar totes i cadascuna de les xiques que formen part de la cinquena, ja no és solament la de major edat.

Enguany ha sigut Ciara García Sáez l’encarregada d’aquesta tradició, que, com cada any ha omplit d’alegria i color el matí de Pasqua millarenca, sent una vegada més un dia molt especial per a veïns i veïnes, i sobretot, una festa que atrau a visitants i turistes.

A més que en aquestes dates primaverals i sempre Millares ofereix bellesa paisatgística acompanyada d’una rica gastronomia, història i tradició per a ser gaudida pel turisme.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*