Mireia Parla pren possessió com a nova regidora de Cultura del Govern de Bunyol

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol va celebrar sessió plenària ahir, dilluns, la corresponent a aquest mes de novembre, en la qual l’edil Mireia Parla va prendre possessió de la seua acta de regidor pel PSOE en substitució de Juan Luis Pallás.

Després de l’aprovació de l’acta anterior va ser el moment que prenguera possessió la nova regidor, que assumirà en el Govern l’àrea de Cultura. Tots els grups municipals li van donar la benvinguda i l’enhorabona.

En el tercer punt de l’ordre del dia es va aprovar per unanimitat una actualització de l’Impost de Béns immobles (IBI) que només suposa “actualitzar en el text els reials decrets que s’han de nomenar, en cap moment afecta a la quantia de l’impost”, com va explicar el regidor d’Hisenda, Manuel Sierra.

En el quart punt IAB presentava una moció perquè la Generalitat Valenciana assumisca la gestió de la línia de Rodalia C-3, que afecta a Bunyol, i en la qual s’assegurava que la línia pateix una decadència i falta d’inversió.

Des d’IU i PSOE van assegurar compartir l’anàlisi de la moció, però no la crítica al Govern local implícita, d’aquí ve que s’abstingueren en la votació, per a permetre la seua aprovació, encara que no s’uniren a aquesta. Des del PP sí que es va donar suport a la moció, que va tirar avant.

L’alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa va explicar les nombroses converses i reunions que s’han tingut amb el Ministeri de Foment i ADIF per a tractar de millorar la línia de rodalia, i va coincidir que seria positiu que la Generalitat Valenciana el poguera gestionar.

Resolucions

El ple va continuar amb les resolucions d’alcaldia i la dació de comptes de períodes de pagament.

IAB va preguntar per una resolució de pagament de dues factures l’import de les quals era superior a l’adjudicat en el contracte. L’alcaldessa, Juncal Carrascosa, va respondre que s’anava a comprovar.

També IAB va preguntar per una resolució sobre un parc eòlic en Monedi, però en terme de Chiva, al que l’edil Rafa Pérez va respondre que hi havia un problema amb les coordenades i que s’havia demanat l’esmena perquè tot el parc eòlic estaria en el terme de Chiva en el cas de construir-se.

En tercer lloc, José Luis Carrascosa, de IAB va preguntar per la resolució d’al·legacions presentada dins del recurs d’alçada a l’autorització ambiental integrada concedida a Cemex per a incinerar 30.000 tones de residus perillosos i per què s’havia apurat el termini per a contestar. Rafa Pérez va respondre que no havia entrat res pel registre d’entrada de l’ajuntament i que quan es va tindre constància es prepare el document necessari.

Finalment, IAB va preguntar per la resolució en la qual es declarava deserta la licitació de l’obra dels habitatges públics del Carrer Facundo Tomás. Rafa Pérez va respondre que no s’ha presentat cap empresa a uns treballs licitats per 390.000 euros perquè l’augment del cost de les matèries primeres en els dos últims mesos ha suposat un problema que afectarà també altres licitacions d’obres; Pérez va reconéixer que corre risc la primera anualitat d’aquest projecte i que ja s’està en converses amb la Conselleria d’Habitatge per a solucionar-lo.

Mocions

Es van presentar dues mocions d’urgència. En la primera IAB va portar al plenari una per a demanar que la banca millore els serveis que presta, en reduir els seus horaris d’atenció al públic, la qual cosa perjudica els més majors i als quals tenen diversitat funcional especialment. A això s’uneix l’abandó de serveis i les quotes abusives.

Tots els grups van recolzar per unanimitat la moció, igual que la del 25N, Dia de l’eliminació de la violència contra les dones.

Precs i preguntes

José Luis Carrascosa, de IAB, va presentar quatre precs i preguntes. El primer per a demanar la reparació d’una corba en Ruiz Pons que suposa un perill per als vehicles, i el segon per a demanar també un estudi sobre els problemes que presenta el fris de l’Ermita de Sant Lluís.

A més, des de IAB es va demanar informació sobre la falta de metge rehabilitador i de psiquiatre en el centre de salut. L’edil de Sanitat, Mati Más, es trobava ahir absent del ple, i l’alcaldessa, Juncal Carrascosa, va respondre que la regidor està en contacte amb la concessionària de l’Hospital de Manises perquè s’implementen les especialitats necessàries en el centre de salut de Bunyol i avançar cap al promés centre d’especialitats.

Finalment, IAB va preguntar per la situació dels treballadors interins del consistori i com afectava l’anunci del Govern d’Espanya a la seua situació. Juncal Carrascosa va assegurar que legislativament no hi ha hagut cap canvi, i que el compromís del Govern és incorporar qualsevol millora a l’acord per a dotar d’estabilitat a la plantilla.

Des del PP es va demanar coordinar l’horari de l’autobús urbà amb el treno de rodalia, per a millorar el servei, i també dotar d’un conserge a l’institut vell per a millorar el servei d’atenció a la ciutadania. En tots dos casos el Govern es va comprometre a estudiar-lo.

També es va preguntar per la neteja en El Planell els diumenges al matí, davant la brutícia i el vandalisme originat pels botellons, al que Rafa Pérez va respondre que el conserge del torn sempre neta la zona del parc i les pistes.

A més el PP va preguntar per la falta de policies locals en algun torn de nit, al que l’edil responsable, María Vallés, va respondre que en l’últim mes s’ha donat la circumstància durant dos dies que un agent va caure malalt i no va haver-hi temps o recursos humans per a substituir-ho, però que ha sigut una situació puntual.

El PP va preguntar per l’actualització de la Conselleria de Sanitat sobre les dades de COVID-19 en el municipi, al que l’alcaldessa va respondre que la impressió és que no estan desactualizados.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*