Mobilitat Sostenible de la Diputació subvenciona la redacció de sis projectes de vies ciclopeatonals

Post també disponible en: Castellano

La partida destinada per a la redacció de projectes de vies ciclopeatonals en l’estratègia Reacciona és de 100.000 euros

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, explica que la finalitat és “promoure l’adequació de camins d’interés natural, paisatgístic o cultural, per a impulsar la mobilitat en bicicleta o a peu”

La mancomunitat de la Safor, la mancomunitat de la Costera-Canal, la mancomunitat del Rincón de Ademuz i l’agrupació de municipis de Catarroja, Moixent i Chelva, rebran una subvenció d’entre 12.000 i 20.000 euros per part de la Diputació de València per a la redacció de projectes de vies ciclopeatonals, amb la finalitat de promoure l’adequació de camins d’interés natural, paisatgístic o cultural, per a impulsar una mobilitat quotidiana, més enllà de la recreativa i la puntual, activa i eficient energèticament, és a dir, la mobilitat en bicicleta o a peu.

La subvenció de 100.000 euros en total s’emmarca dins de l’estratègia Reacciona de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València. Per a la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, “la diferència amb altres vies de transport és tant la seua autonomia i la seua condició de reservades a desplaçaments no motoritzats, com el respecte i la integració amb el seu entorn, actuant com a elements de protecció i conservació del patrimoni associat”.

Amb les ajudes a la redacció dels projectes es recolzen les infraestructures ja existents, però en desús, com és el cas d’antics traçats de ferrocarril, camins històrics, antigues vies pecuàries, sendes o camins en entorns riberencs i en àmbits de domini públic.

“En general, la seua filosofia no és construir en la natura sinó aprofitar el ja construït per a recuperar la connexió amb la natura. Les formes que poden adoptar varien en cada cas, adaptant-se al lloc i potenciant la seua identitat”, explica la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno.

Les vies ciclopeatonals es caracteritzen a més per buscar tant l’accessibilitat universal com la continuïtat, facilitat i seguretat en tot el seu recorregut, afavorint l’autonomia i integració per a tots els usuaris de qualsevol capacitat física.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*