Mompó denuncia que els veïns «són els grans perjudicats» de la nova frenada de la Generalitat a la variant sud de Pedralba

Post també disponible en: Castellano

El president provincial de l’PP de València, Vicente Mompó, ha denunciat la «nova paralització» que ha patit la variant sud de Pedralba per la decisió de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient de suspendre cautelarment la Declaració d’Impacte Ambiental sense la qual no es pot executar per part de la Diputació.

«Els veïns de Pedralba i els usuaris de la CV-377 -que forma part de la xarxa de carreteres de la corporació provincial- són els grans perjudicats d’aquesta resolució, ja que la seguretat segueix compromesa i el desviament de l’trànsit pesat per fora de la població és inviable », ha explicat Mompó durant l’acte de reivindicació d’aquesta infraestructura en què ha participat al costat de l’alcaldessa de Pedralba, Sandra Turégano; i els diputats provincials, Avelino Mascarell i Ximo Segarra.

En aquest punt ha volgut ressaltar que el Partit Popular a la província i el Grup Popular a la Diputació de València «han impulsat aquesta necessària actuació i han reivindicat amb fermesa l’execució de la variant que la pròpia Diputació estava ja en condicions d’afrontar».

La resolució de la Conselleria «és lesiva per als ciutadans que veuen com es torna a ajornar de nou la infraestructura que és una reivindicació que arrenca des de fa gairebé dues dècades i s’està eternitzant», ha explicat Mompó.

Aquest vial és el que ha de contribuir a resoldre definitivament els problemes de mobilitat i seguretat a la municipi, ja que el 2013 es va executar la variant nord amb una inversió de 5 milions d’euros.

La sud està pendent i, segons ha recordat Mompó, «les excuses han anat variant per part de la Conselleria i estan demorant l’execució de l’obra». A del principi la Generalitat argumentava que «calia esperar a veure si sortia endavant la modificació de el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals que finalment no s’ha variat» i ara és pel recurs d’una associació contra la declaració ambiental i «no deixen actuar fins que es resolgui el mateix ».

Una actuació urgent
Mompó ha exigit que «l’obra s’abordi amb promptitud i es solvent la problemàtica que viuen els veïns que, encara que hagi millorat amb la instal·lació de semàfors intel·ligents, no és ni de bon tros la idònia».

Igualment, el president provincial ha criticat “la falta de coordinació entre el govern provincial que presideix Toni Gaspar i l’autonòmic que encapçala Ximo Puig i que està provocant el retard continu de la variant».

El passat mes de setembre es van publicar en el Butlletí Oficial de la Província les actes prèvies dins de la declaració urgent d’ocupació que permeten les expropiacions dels terrenys que es veuran afectats per l’obra.

Mentrestant, la postura de Compromís-al qual se li atribueix la promoció de l’associació que ha presentat l’últim recurs- «és incomprensible», ha indicat Mompó, ja que «forma part dels equips gestors de la Generalitat i la Diputació i viuen d’esquena a les necessitats dels valencians com ha quedat palès en aquesta qüestió ».

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*