Nedgia Cegas promou l’ús eficient del gas natural entre 200 alumnes de Primària de Requena

Nedgia Cegas promueve el uso eficiente del Gas Natural entre 200 alumnos de Primaria de Requena.
Nedgia Cegas promueve el uso eficiente del Gas Natural entre 200 alumnos de Primaria de Requena.

Post també disponible en: Castellano

Nedgia Cegas promueve el uso eficiente del Gas Natural entre 200 alumnos de Primaria de Requena.
Nedgia Cegas promou l’ús eficient del gas natural entre 200 alumnes de Primària de Requena.

El programa educatiu Fungastic, que compta amb el suport de la Fundació Naturgy, recorrerà els centres educatius Manuel García Izquierdo (Sant Antoni de Requena) i Alfonso X el Savi, dos dels quatre centres seleccionats per la iniciativa en la província de València.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és transmetre, de manera didàctica i lúdica, com fer un ús eficient del gas natural, alhora que es millora la qualitat de l’aire.

Els CEIP Manuel García Esquerre de Sant Antoni de Requena i Alfonso X El Savi de Requena acullen, avui i demà, sengles sessions de Fungastic, el programa itinerant educatiu de NEDGIA en col·laboració amb la Fundació Naturgy. Es tracta d’una iniciativa que ensenya de manera didàctica i lúdica, a alumnes de primària i secundària, com fer un correcte ús de l’energia, i en concret del gas natural, alhora que fomenta l’eficiència energètica i contribueix a millorar la qualitat de l’aire. En total, està previst que s’imparteixin vuit sessions a gairebé 200 alumnes de tots dos centres.

El CEIP Manuel García Izquierdo i el CEIP Alfonso X el Sabio han estat dos dels quatre centres seleccionats de la província es València per aquesta iniciativa que, des del 21 al 27 de maig, imparteix sessions a 400 alumnes valencians. La resta de centres seleccionats han estat Sanchis Guarner (Paterna) i Les Foies (Gandia).

Fungastic fa esment als tres eixos principals de la proposta: la diversió, l’aprenentatge de l’energia del gas i les noves tecnologies aplicades a l’educació. La iniciativa, en la qual participaran més de 6.000 alumnes d’educació primària i secundària obligatòria de tot Espanya, inclou diverses activitats adaptades a les diferents etapes per també donar a conèixer els nous usos del gas natural com la mobilitat sostenible o el gas renovable.

Aquestes activitats, que seran conduïdes per educadors especialitzats, estan elaborades tenint en compte les noves metodologies educatives a l’aula, on l’experimentació i la manipulació són l’eix central de l’activitat.

Activitats i reptes

Els alumnes de 1r a 6è de Primària (6 a 11 anys) participen en diverses dinàmiques per conscienciar-los sobre la limitació dels recursos energètics, que puguin adquirir bones pràctiques sobre el consum del gas natural a la llar i, alhora, millorar la qualitat de l’aire que respirem. Des del seu inici, l’any 2017, aquest programa itinerant ha visitat ja prop de 90 centres educatius al nostre país, i ha comptat amb la participació de més de 15.400 alumnes.

Programa itinerant

Durant els propers mesos, s’organitzaran més de 250 sessions pedagògiques participatives, adaptades a diferents cursos escolars, en 25 ciutats d’Andalusia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Galícia, La Rioja i Navarra .

Sobre NEDGIA Cegas

NEDGIA és la companyia líder en l’activitat de distribució de gas natural a Espanya, on opera a través dels seus diferents companyies en onze comunitats autònomes.

NEDGIA Cegas compta amb al voltant de 660.000 punts de subministrament i disposa de més de 8.700 quilòmetres de xarxa en prop de 200 municipis de la Comunitat Valenciana, el que permet que el 87% de la població tingui accés al gas natural. La companyia, que va invertir més de 31,1 milions d’euros durant el passat exercici, treballa per impulsar i introduir el gas renovable a Espanya i contribuir així a la millora de la qualitat de l’aire i al compliment dels objectius de reducció d’emissions.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*