Nou Bunyol aconsegueix en el seu cinquanta aniversari i per segon any consecutiu el premi a la millor falla de la localitat

Post també disponible en: Castellano

Bunyol ha viscut aquest 2023 sense cap restricció i amb una normalitat plena el seu lliurament de premis a les millors falles de la localitat, després que les tres últimes edicions estigueren marcades per la pandèmia de coronavirus. Uns trofeus que han sigut entregats per l’alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa; al costat de l’edil de Cultura Popular, Rafa Pérez; i al president de la Junta Local Fallera, Indalecio Zanón; i en el qual de nou ha tornat a ser la protagonista la comissió de nou Bunyol.

I precisament en aquest exercici en el qual la Falla Nou Bunyol compleix 50 anys d’existència, aquesta comissió ha tornat a aconseguir el premi al millor monument gran de la localitat, per segon any consecutiu; així com el segon premi en falles infantils. Mentre que la comissió de Les Vendes ha obtingut el primer premi en falles infantils i el segon en monuments grans.

El monument de Nou Bunyol, que ret homenatge als 50 anys de la comissió, és obra de l’artista Carlos Berlanga i recull en les seues escenes i crítiques bona part de la història d’aquesta comissió en la localitat així com fins i tot les figures d’alguns dels seus socis i sòcies fundadores. I el monument infantil, obra de l’artista local Emilio Tamarit, porta per títol “50 anys de Falla”.  

Per part seua, la Falla Vendes ha aconseguit a més del segon premi pel seu monument gran (el lema del qual és «Naturalesa morta», obra de l’artista bunyolense Toni López), diversos primers premis de la Junta Local Fallera. Concretament, el premi a la millor falla infantil de Bunyol (obra de l’artista Palacio i Serra amb el lema «Naixements»); així com el premi al millor ninot.

Completant els guardons en els monuments grans, el tercer ha sigut per a la comissió de Reis Catòlics; el quart per al Prat i el cinqué, finalment, per a Bunyol Poble. Mentre que en falles infantils el tercer premi ha recaigut en Reis Catòlics i la quarta classificada ha sigut la Falla El Prat.

El premi al ninot amb major enginy i gràcia a recaigut en la comissió del Prat; el millor ninot infantil en la comissió Nou Bunyol; i el premi als millors bunyols ha sigut per a la comissió de Reis Catòlics.

Premi a la falla amb la millor crítica local i la de major enginy i gràcia

Com ja és tradició des de l’any 2003, el periòdic tucomarca.com també ha fet lliurament aquest any dels premis a la millor crítica local així com a la falla infantil amb major enginy i gràcia.

El guardó a la millor crítica local ha sigut per al monument de la comissió El Prat; i el premi a la falla infantil amb major enginy i gràcia ha recaigut en la comissió de Nou Bunyol.

La comissió de Nou Bunyol, que aquestes festes compleix 50 anys d’existència, també ha rebut un esment especial durant el lliurament de premis.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*