Nou Bunyol i Las Ventas copen els principals premis de les Falles de Bunyol després del parèntesi de la pandèmia

Post també disponible en: Castellano

Després de dues edicions (2020 i 2021) marcades per la pandèmia de coronavirus en les quals no s’han pogut viure les festes falleres en la localitat de Bunyol amb la intensitat que les gaudeixen les seues cinc comissions, per fi aquest exercici els festejos han tornat als seus carrers i casals. Encara que la pluja i el vent estan entelant una miqueta les celebracions de les primeres jornades, alguns dels actes de les quals han hagut de ser suspesos, com les desfilades, les cercaviles o les mascletaes.

No ha sigut el cas del lliurament de premis a les millors falles de la localitat, en el qual enguany la Falla Nou Bunyol ha sigut la protagonista juntament amb Les Vendes, ja que totes dues comissions s’han alçat amb bona part dels principals premis que cada any s’atorguen en la localitat en un lliurament oficial que s’ha desenvolupat aquest dijous a la vesprada a la Sala El Mercat, a causa de les persistents pluges, i que ha comptat amb la participació de les cinc comissions locals.

La Falla Nou Bunyol ha fet història en aconseguir per primera vegada el primer premi al seu monument gran, alguna cosa que ha sigut rebut amb sorpresa i amb emoció per tots els membres de la seua comissió. El monument, que porta per lema “La Suïssa valenciana”, és obra de l’artista Carlos Berlanga i recull en les seues escenes i crítiques bona part de les fonts més emblemàtiques de la localitat.

Per part seua, la comissió de la Falla Vendes ha aconseguit a més del segon premi pel seu monument gran (el lema del qual és “La falla que mai siga hauria de plantar”, obra de l’artista bunyolense Toni López), diversos primers premis de la Junta Local Fallera. Concretament, el premi a la millor falla infantil de Bunyol (obra també de l’artista Toni López amb el lema “A jugar”); així com el premi al millor ninot i al millor ninot infantil, així com el premi als millors bunyols.

Completant els guardons en els monuments grans, el tercer ha sigut per a la comissió del Prat; el quart per a Reis Catòlics i el cinqué, finalment, per a Bunyol Poble. Mentre que en falles infantils, el tercer premi ha recaigut en Reis Catòlics i la quarta classificada ha sigut la Falla El Prat.

Com ja és tradició des que nasquera en 2003, el periòdic tucomarca.com també ha fet lliurament aquest any dels premis a la millor crítica local així com a la falla infantil amb major enginy i gràcia, guardons que s’ha decidit entregar ex-equo a les cinc comissions de Bunyol.

Una decisió justificada “per la grandesa de les comissions davant les adversitats, alguna cosa que ha sigut palesa aquests anys en més d’una ocasió. Les Falles han demostrat la seua fortalesa i resiliència, el treball i esforç dels presidents, directives, falleres i fallers en aquesta situació excepcional”.

Pel que ha sigut “el moment d’apel·lar a la unió, de treballar conjuntament per a tirar avant, com així s’ha demostrat enguany. Per això en tucomarca.com hem pensat que després d’aquests anys de pandèmia són totes les falles les que mereixen els premis: de crítica, per aguantar el tipus i criticar tot el que portem a coll, que és molt; i d’enginy i gràcia per mantindre entretinguts durant tot aquests durs mesos als més xicotets de les comissions”.

La Falla Reis Catòlics, que complia 50 anys l’any 2020, onomàstica que no va poder celebrar llavors per iniciar-se la pandèmia, també ha rebut un esment especial durant el lliurament de premis.

Tots els guardons han sigut entregats per l’alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa; per l’edil de Cultura Popular, Rafa Pérez; i pel president de la Junta Local Fallera, Indalecio Zanón.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*