Obres Públiques inverteix prop d’1,5 milions d’euros en incrementar la seguretat viària de l’accés a urbanitzacions de Vilamarxant en la CV-50

Post també disponible en: Castellano

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està executant obres de millora de la seguretat viària a la carretera CV-50, amb la construcció d’una rotonda en l’accés a les urbanitzacions de Muntanya Horquera i la Llomayna al terme municipal de Vilamarxant .

La directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, acompanyada per l’alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos, ha visitat les obres que compten amb una inversió de la Conselleria d’1.482.153 euros.

Com ha destacat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, “en la gestió de carreteres autonòmiques, la Conselleria està focalitzant l’esforç pressupostari és la seguretat viària i en la modernització de la xarxa viària”.

Així, ha afegit que “l’objectiu final d’aquest esforç és aconseguir que disminueixi significativament la sinistralitat amb millores tècniques i tecnològiques, harmonitzant el trànsit de tota classe de vehicles, vehicles pesants i lleugers, motos i bicicletes, així com de vianants, cada vegada amb més demanda, perquè puguin confluir amb seguretat i comoditat “.

En aquest context, la Conselleria ha plantejat aquesta nova rotonda a la CV-50 al terme municipal de Vilamarxant, ja que els accessos a les urbanitzacions Muntanya Horquera i la Llomayna es realitza per una pseudorotonda partida.

A més, la CV-50 tot i que es tracta d’una carretera convencional d’un carril per sentit és una carretera d’un alt volum de trànsit. Té el seu inici a Llíria i arriba fins a Tavernes de la Valldigna, comunicant diverses poblacions de la Ribera Alta, el Camp de Túria i la Foia de Bunyol.

Davant el trànsit existent a la zona, la Conselleria d’Obres Públiques ha considerat que la rotonda partida existent no és la forma més adequada perquè els veïns i veïnes accedeixin als seus habitatges, ja que presenta problemes de funcionalitat i seguretat viària. Així mateix, es troba en un revolt a dretes i enmig de sengles corbes a esquerres.

Per pal·liar aquesta situació, la Conselleria està construint una rotonda convencional entre el pk 82 i 82 + 500 de la CV-50, per la qual s’accedirà a les urbanitzacions de La Llomayna i Mont Horquera, La nova rotonda tindrà un radi exterior de 33 , 5 metres de diàmetre, amb dos carrils i vorals.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*