Ovació final del públic de Xest a l’obra de Faràndula Teatre “No oblideu les seues veus”

Ovació final del públic de Xest a l'obra de Faràndula Teatre "No oblideu les seves veus"

Post també disponible en: Castellano

Diumenge passat, 6 d’octubre, el teatre Liceu va acollir l’acte d’obertura de la XXIII Mostra de Teatre no Professional de Xest, amb la representació de la peça teatral “No oblideu les seves veus”, a càrrec de la companyia local Faràndula Teatre.
“Tota la població ha de sentir-se orgullosa d’haver consolidat aquest espai col·lectiu de cultura amb majúscules; el teatre nodreix l’esperit i representa la naturalesa de l’ésser humà, qüestionant el que estableixen, eixamplant les mires, és un camí d’emocions “, manifestava la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, qui també va tenir unes paraules d’agraïment per al director, Aaron Sánchez, i les quatre protagonistes de l’obra. “Moltes gràcies a totes les persones de Faràndula teatre, per ser vehements, per existir i per mantenir-vos al llarg de tant de temps, gràcies per aixecar tant el llistó cultural de Xest, pel vostre compromís amb aquesta activitat i amb moltes altres en què col·laboreu amb l’Ajuntament “.
Després del discurs d’obertura, Sánchez també es va dirigir al públic per explicar com havia estat el procés creatiu de l’obra. “El 2009 em vaig llegir La veu adormida i em vaig passar el trajecte plorant, el 2013 sense tenir ni idea de com s’adaptava un text literari al teatre vaig voler adaptar la novel·la de Dulce Chacón, ho vaig fer, però el text no va poder posar-se dret . Passats uns anys, el 2017, vaig tenir la necessitat de parlar de la figura de la dona durant la guerra i el franquisme i sobre la meva pròpia memòria familiar, reprenent els textos de Dulce Chacón “, explicava el director. “No oblideu les seves veus és el resultat del laboratori escènic que hem estat realitzant sobre Memòria Històrica, sobre la nostra memòria familiar i la figura de la dona. El que aneu a veure aquí és el resultat d’un treball col·lectiu en el qual els meus quatre companyes han estat partícips del procés creatiu, han estat actrius, intèrprets i creadores “.
Així, la companyia va escenificar una cadena d’imatges que mostrava la vida de dones des de la dècada dels quaranta fins a l’actualitat. En acabar, el teatre, amb l’aforament pràcticament complet, es va posar dret i va ovacionar a les protagonistes i el director.

La mostra continúa

El diumenge 20 d’octubre la programació de la mostra de teatre continua amb l’obra Amelia, que no et tallin les ales, creada per la Teta Calba per a la companyia Marea Dansa, també fora de concurs, que ve a Xest de la mà del cicle de dones creadores “Juno a la tardor”, una iniciativa de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) que porta a les poblacions de la Comunitat Valenciana propostes culturals creades per dones.
La representació explicarà la història d’Amelia, una nena que somia amb ocells, amb els núvols i amb mons petits als seus peus, amb una posada en escena que fusiona ball flamenc i dramatúrgia contemporània. Tal com assenyalen des de les companyies, “es tracta de la història de cada dona que es posa l’horitzó com a límit i la llibertat com a únic equipatge”.
Les pròximes obres de la Mostra de Teatre No professional de Xest són:
Diumenge, 27 de octubreEl unicorn trencat, de la companyia la Barraca de Federico.
Dissabte, 2 de noviembreTerapia de grup, de la companyia Exklafido Teatre Chiva.
Diumenge, 3 de noviembreBodas de Sang, a càrrec de la companyia Carabau Teatre.
Diumenge, 17 de NOVEMBRELa vinya, de la companyia paraskenia Teatre.
Dissabte, 23 de noviembreChiquilladas, de la companyia Desnonament Teatre.
Dissabte, 30 de noviembreGrease, de la companyia chestana Al compàs.
Diumenge, 1 de diciembreLa vida és somni, a càrrec de la companyia Crida Teatre.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*