Pantalla Alborache segueix amb la seua programació: diversitat cultural, valors i molta diversió per a tota la família

Post també disponible en: Castellano

Segueixen obertes les votacions del jurat infantil i del públic per a concedir els premis dissabte que ve en la gala de clausura.

Pantalla Alborache, el Festival de Cinema Infantil i Juvenil, continua la seua programació, respectant el control d’aforament i l’estricte compliment de les mesures de seguretat a l’aire lliure. En els primers tres dies de festival, més de 300 persones han gaudit de les pel·lícules projectades, que es troben entre les més premiades de l’últim any dirigides al púbic infantil i juvenil. Pel·lícules de diferents cultures, que transmeten valors i una visió multicultural de la infància i la joventut, sense oblidar la diversió i l’entreteniment.

Aquest matí, la batalla de colors, ‘holi’, s’ha traslladat a l’escola d’estiu, un entorn controlat que ha permés a monitors i monitores garantir el compliment de les mesures de seguretat i les limitacions referents als grups de persones. D’aquesta manera els més joves han protagonitzat un avanç del que veuran en la pel·lícula índia d’aquesta nit: ‘The last color’, a les 22.00 en el poliesportiu.

Demà dimecres, es projecta la cinta belga ‘Binti’ a les 20 hores en el Saló de la Societat Musical La Primitiva, i a les 22 hores ‘Cor de Mezquite’ (Mèxic) en el poliesportiu. Mentre que per al dijous està prevista la projecció de ‘Here my Village’, pel·lícula iraniana. 

El divendres 16, a les 19 hores, en el Saló de la Societat Musical La Primitiva, els assistents al festival podran gaudir de ‘Maduixa i Xocolate’, una cinta reconeguda del cinema cubà de 1994, dirigida per Tomás Gutiérrez Alea i que comptarà amb la presència de dues dels seus protagonistes: Mirtha Ibarra i Vladimir Cruz, que xarraran amb Jorge Castillejo, escriptor i documentalista cinematogràfic. Després de la passada i la xarrada amb els actors, el mateix Vladimir Cruz presentarà el seu curtmetratge: ‘Juliette et la bicyclette’. Per a finalitzar, el ballarí Paco Salmerón tindrà una breu actuació en el mateix escenari.

A partir de les 22 hores del divendres i en el poliesportiu es projectarà la cinta d’animació alemanya: ‘Fritzi. Un conte revolucionari’, ambientada en l’etapa del Berlín emmurallat.

El dissabte 17 serà l’últim dia de festival i moment per a acomiadar aquesta primera edició amb de la gala de clausura i el lliurament de premis amb un jurat molt especial en el qual hi haurà presència infantil. 

En aquesta primera edició, Pantalla Alborache ha comptat amb la presència i el suport de la Generalitat Valenciana, a través de l’IVAJ o l’Institut de Cultura; la Diputació de València, a través del Patronat de Turisme o l’àrea de Desenvolupament Local, a més de la col·laboració d’empreses locals i de la comarca, fent possible, entre tots, iniciatives culturals a l’interior de la província de València.

Pantalla Alborache, en aquesta primera edició s’ha presentat com una iniciativa impulsada des de l’Ajuntament, la finalitat del qual és reivindicar la necessitat de programar activitats culturals per als més xicotets en el món rural, tant per a donar una oferta cultural de qualitat als propis veïns d’Alborache i la seua comarca, com per constituir un al·licient turístic. El festival s’està desenvolupant a l’aire lliure i l’entrada és gratuïta, fins a completar l’aforament.

Tota la programació de Pantalla Alborache està compromesa amb la problemàtica social, posant el focus en el tractament de la infància, l’adolescència i la primera edat adulta. Formaran part del jurat del cinema infantil i juvenil de diferents cultures (Cuba, l’Iran, Alemanya, Grècia…) que de segur enriquiran considerablement aquesta trobada entre el cinema, el medi rural i la infància i joventut de la nostra comarca.

Programació detallada i informació sobre les pel·lícules en www.alborache.es.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*