Especialistes de l’Hospital de Manises adverteixen que la humitat en zones costaneres pot agreujar els símptomes en xiquets al·lèrgics

Post també disponible en: Castellano

Especialistes de l’Hospital de Manises adverteixen que la humitat d’aquesta mena de destins propícia l’aparició de fongs en els entorns el que augmenta els símptomes d’al·lèrgia entre els xiquets

Els principals signes que mostren són la congestió nasal amb mucositat líquida, conjuntivitis i, a vegades, asma

Dra. Bartoll: “Exposar les habitacions al sol, evitar les humitats i goteres i fer neteges exhaustives amb lleixiu poden afavorir que els símptomes d’al·lèrgia disminuïsquen”

La temporada estival ha arribat i amb ella les ganes de gaudir del bon temps en família. Per a afrontar les altes temperatures que marquen els termòmetres i fer que els xiquets gaudisquen de les seues vacances, moltes persones opten per viatjar al litoral mediterrani i altres zones costaneres. No obstant això, aquestes zones es caracteritzen per un alt índex d’humitat i temperatura que, entre altres coses, poden potenciar en els més xicotets els símptomes d’al·lèrgia com la congestió nasal amb mucositat líquida, conjuntivitis i, a vegades, asma.

“En climes càlids i humits els fongs estan molt presents al llarg de tot l’any, per això, alguns xiquets que pateixen al·lèrgies als fongs empitjoren quan viatgen a la costa, a causa de l’elevada humitat en aqueixes zones”, explica la Dra. Esther Bartoll, pediatre especialista en pneumologia del Departament de Salut de Manises. A més, els especialistes adverteixen que la humitat en aquestes zones no es limita únicament als espais exteriors, sinó que també afecta a les llars i llocs d’interior. “Els fongs creixen en ambients exteriors, en llocs on hi ha vegetació i també en els espais foscos on s’acumula brutícia o desaprofitaments”, explica.

Per això, l’especialista del centre hospitalari aconsella que, en la mesura del possibles, les llars d’estiu d’aquestes famílies siguen espais on s’eviten les zones humides, de corrents o massa fosques ja que són les circumstàncies propícies per a l’aparició dels fongs. “Exposar les habitacions al sol el major nombre d’hores possible, revisar i evitar les humitats i goteres i fer neteges exhaustives amb productes com el lleixiu poden afavorir que els símptomes d’al·lèrgia disminuïsquen entre els més xicotets”, comenta.

Immunoteràpia i fàrmacs contra l’al·lèrgia

A més de totes aquestes mesures per a evitar l’aparició de fongs tant en exteriors com en interiors, els experts aconsellen el tractament farmacològic i la immunoteràpia per a evitar que els símptomes es minimitzen el màxim possible. “Els fàrmacs antihistamínics són una solució a curt termini que disminueix en gran part els símptomes a les poques hores d’haver-ho pres. No obstant això, la immunoteràpia és un tractament a llarg termini que exigeix una constància en l’administració de les vacunes perquè siga efectiu. L’eficàcia clínica de tots dos ha sigut demostrada sempre que es realitze una indicació correcta i s’administre a dosis adequades durant un període de temps suficient”, conclou.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*