Pérez Garijo ret homenatge a 15 persones de la comarca de la Canal de Navarrés víctimes de l’Holocaust

Post també disponible en: Castellano

La consellera de Qualitat Democràtica ha entregat a familiars i representants de les corporacions d’Anna, Bolbaite, Chella, Enguera i Quesa els “taulells de la Memòria”

Pérez Garijo ha destacat que “amb l’acte de hui aconseguim les 323 rajoles, que es col·locaran en llocs visibles dels municipis”

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica continua amb el projecte ‘Construint Memòria’, amb l’homenatge a 15 persones de la comarca de la Canal de Navarrés, víctimes de l’Holocaust per defensar la llibertat i els valors democràtics.

La cerimònia també ha comptat amb la presència del director general de Qualitat Democràtica, Iñaki Pérez Rico, a més de representants de familiars de les víctimes, entitats memorialistes i de les diferents corporacions municipals.

Durant l’acte, Pérez Garijo ha entregat a representants dels diferents ajuntaments de les localitats de procedència dels 15 homenatjats els ‘Taulells de la Memòria’, corresponents al projecte ‘Construint Memòria’ perquè es col·loquen en un lloc visible dels municipis d’Anna, Bolbaite, Chella, Enguera i Quesa.

Pérez Garijo ha assenyalat que amb l’acte de hui “aconseguim les 323 rajoles entregades als ajuntaments amb els noms i cognoms dels valencians i valencianes que van patir aqueix horror; i ho fem 76 anys després de l’alliberament d’uns camps d’on la majoria mai va poder eixir”.

La consellera de Qualitat Democràtica ha afirmat que “76 anys són tota una vida, i és tota una vida la que hem hagut d’esperar perquè reben aquest reconeixement, un homenatge en el qual cap de les víctimes ha pogut estar”.

A més, Pérez Garijo ha assenyalat que a través dels ‘Taulells de la Memòria’ “retem homenatge no sols a quinze víctimes de l’Holocaust, sinó a quinze persones que van lluitar per la llibertat; antifeixistes que van pagar amb la seua vida el compromís assumit anys arrere de no permetre que la tirania, l’explotació i el terror es feren els amos del món”.

“Els homenatges com el de hui -va continuar la consellera- no són exercicis de nostàlgia, sinó la posada en valor d’uns testimoniatges de coherència, fins i tot amb cost de la pròpia vida, que es projecta des del passat fins al present i des del present cap al futur”.

Pérez Garijo ha subratllat que “tenim l’obligació de continuar la lluita que ells van sostindre; que no és una altra que la de fer, dia a dia, braç a braç, un món millor, on la justícia i la dignitat humana no siguen esclafades per l’explotació, l’odi, la violència i la força”.

Les persones homenatjades hui, víctimes de l’horror en els camps de concentració són Eduardo Pérez García, d’Anna; Vicente Martínez Pardo, Ramón Martínez Sarrión, Antonio Saló Gómez i Salvador Serrano Ors, de Bolbaite; Vicente Faus Tallón, Francisco García Gimeno, Vicente Puig Fayos i Joaquín Serrano Morales, de Chella; Manuel García Sanchiz, Evelino Giménez Martínez i Francisco Sanchiz Martínez, d’Enguera; Vicente Albuchec López, Bernabé Villanueva Galdón i Enrique Villanueva Galdón, de Quesa. Sis d’ells van aconseguir la llibertat després d’anys de calvari, però els altres onze van morir en el camp d’extermini.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*