Prop de 1.700 persones visiten l’aula ambiental de la Planta de Llíria en 2019

All-focus

Post també disponible en: Castellano

El Consorci València Interior continua impulsant les accions d’educació ambiental amb la realització de tallers i amb les accions que desenvolupa a l’aula ambiental de la Planta de Llíria. En 2019, un total de 1.655 persones van acudir a aquesta instal·lació per conèixer de primera mà el treball que realitzen els operaris en la pròpia planta, el recorregut dels residus des que arriben. A més, l’equip d’educació ambiental ensenya a les persones visitants a tenir cura del medi ambient amb petits gestos amb els que es poden aconseguir grans resultats. Com xifra global, un total de 15.910 persones han acudit a la planta de Llíria des que es van iniciar les visites a l’any 2013.
Aquestes visites estan a l’abast dels centres escolars, els col·lectius socials o personal tècnic de l’àmbit de el Consorci d’algun dels 61 municipis de les cinc comarques que pertanyen a aquesta entitat supramunicipal. En el cas dels escolars, es recomana l’assistència a partir de quart de primària. Durant l’activitat, l’alumnat coneixerà de forma amena què passa amb els residus des que arriben a la instal·lació, a través de jocs i dinàmiques en què els nens i nenes tenen un paper actiu.
En el cas de les associacions i entitats, els visitants coneixen què passa amb els residus després de dipositar-los al contenidor corresponent. A més, coneixen de primera mà els principals aspectes de la gestió de el Consorci i els beneficis que aporta la planta de tractament de residus. Als tècnics que visiten la instal·lació se’ls mostra una visió diferent i se’ls explica el funcionament tècnic de la planta i les característiques de la maquinària emprada.
El desplaçament a les instal·lacions és gratuït per als visitants de l’àmbit de l’CVI, ja que l’ens sufraga l’autobús perquè tant nens i nenes com a persones grans puguin conèixer la planta. A més, el Consorci ha dissenyat i produït nous panells amb nous continguts sobre canvi climàtic, malbaratament alimentari i bioresidus, entre d’altres aspectes, que mostren una nova imatge i noves dinàmiques a les persones que acudeixin a la instal·lació. L’equip d’educació ambiental ha plantejat també nous jocs i activitats per a ensenyar de manera divertida que estaran disponibles en el segon trimestre del l’any.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*