Video: El Consorci València Interior presenta la campanya de recollida dels bioresidus a grans generadors en el Complex Educatiu de Xest

Post també disponible en: Castellano

L’objectiu és recollir anualment 1.600 tones de residus orgànics

El Consorci València Interior (CVI) ha presentat aquest matí la campanya de recollida dels bioresidus als grans generadors. El president del CVI, Robert Raga, ha explicat durant l’acte que aquest projecte d’economia circular s’ha implementat amb una fracció clau, la matèria orgànica, “del maneig de la qual depén aconseguir els objectius marcats en la normativa ambiental, i essencial per a poder promoure una prevenció de residus real i efectiva”. A més, durant la seua intervenció, Raga ha assenyalat que amb la separació dels bioresidus de la resta de fraccions “es fa possible recuperar més materials i de millor qualitat en les plantes de tractament de residus del consorci, la qual cosa fa que es reduïsca dràsticament el percentatge de residus que acaba en l’abocador i, a més, s’obté un abonament d’excel·lent qualitat”.

L’acte, celebrat en el Complex Educatiu de Xest per haver-se adherit a aquest programa, s’ha recalcat que amb les rutes establides “es preveu recollir una mitjana de 4,5 tones diàries de matèria orgànica dels majors generadors de les comarques de Camp de Túria i la Foia de Bunyol-Xiva, amb una estimació de recollida de 1.600 tones anuals”, segons Raga. Per a això, el consorci ha adquirit un camió recol·lector i 160 contenidors intel·ligents. 

La implantació d’aquesta ruta de recollida de grans generadors de matèria orgànica es va iniciar amb més de 200 entrevistes als responsables dels establiments i institucions catalogats com a grans productors de bioresidus. En l’actualitat s’estan recollint a mig centenar d’establiments i es continua treballant per a ampliar el nombre de participants en el programa de manera progressiva. 

De moment s’està desenvolupant aquest programa en tretze municipis: Bétera, La Pobla de Vallbona, Marines, Serra, CXiva, Lliria, Nàquera, l´Eliana, Alboraig, Riba-roja de Túria, Xest, Vilamarxant i Benaguasil. La tipologia d’establiments als quals s’està prestant aquesta recollida segregada són: col·legis, supermercats, residències de majors, les bases militars, restaurants i l’hospital de Llíria.

L’ens públic ha repartit entre els establiments participants els contenidors intel·ligents, tancats i amb clau electrònica per a ús particular, de manera que només ells tinguen accés i puga realitzar-se l’apilament de residus orgànics de manera efectiva. Cal destacar la col·laboració dels ajuntaments perquè aquest servei puga funcionar i realitzar-se en les condicions òptimes. 

L’alcalde de Xest, Jose Morell, ha agraït al CVI aquest projecte i ha manifestat que el fet de poder planificar les estratègies “ens permet veure amb perspectiva on volem arribar i què hem de fer per a aconseguir-ho” i ha felicitat el consorci per aquest programa “que de manera intel·ligent ens acosta a la consecució dels objectius que ens marca la normativa en matèria de recuperació de residus”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*