Prop de 120 chestanos i chestanas visiten l’exposició Emergency on Planet Earth del Centre de Cultura Contemporània del Carmen

Post també disponible en: Castellano

Les regidories de Medi Ambient i Cultura van organitzar, els passats dies 14, 15 i 16 de juny, una eixida al Centre de Cultura Contemporània del Carmen oberta a tota la població. De forma totalment gratuïta, els i les participants van poder visitar l’exposició Emergency on Planet Earth, guiats per professionals de l’art i del Medi Ambient.
En total, de dimarts a dijous, van participar en l’activitat prop de 120 persones. Les comitives van eixir cada dia des de la parada d’autobús del parc de la Plaça Aragó i, en arribar a València es van dividir en dos grups, guiats per Xema González Vidal, artista urbà conegut com Oka Xemayo i també gestor cultural; i per l’ambientòleg Héctor Gago Bellido. “Els guies han enriquit la visita de manera essencial i han sigut valorats amb un excel·lent per part de totes les persones participants”, ha manifestat la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente.
Cada jornada la visita començava amb un xicotet recorregut per la història del Barri del Carmen, per a posteriorment recórrer els seus carrers i l’exposició al complet. Abans de començar, els guies contextualitzaven el lloc on s’anava a centrar el recorregut, en els voltants del museu, i la seua història. A més, prèviament, la regidora realitzava una introducció sobre el pla del matí, avançant en l’autobús de camí a València el que els i les assistents anaven a veure i posant en valor l’art contemporani. “Vincular art i medi ambient possibilita un aprenentatge més significatiu i un aprofundiment en els problemes reals que afecten el planeta terra i a la humanitat”, apuntava Llorente. “Crec que aquesta és una una exposició que haurien de veure moltes persones per a adquirir consciència crítica i un compromís més efectiu per a combatre la desertització, l’acumulació de residus, les illes de plàstics en els oceans, la desaparició d’espècies animals que garanteixen l’equilibri dels ecosistemes naturals, etcètera”.
“Considerem important poder acostar aquesta exposició als veïns i veïnes de la població, ja que és una bona eina d’educació ambiental, amb la qual poder reflexionar sobre la nostra forma de vida, l’efecte que té en el nostre planeta i la forma en la qual ens perjudica en la nostra qualitat de vida i salut”, ha apuntat el regidor de Medi Ambient, David Pujals.

Emergency on Planet Earth

L’exposició Emergency on Planet Earth té com a objectiu conscienciar a totes les persones que passen pels carrers del Carmen sobre les amenaces que es plantegen en el nostre hàbitat. Els i les participants en les visites organitzades des de Xest van poder observar els 12 espais artístics dedicats a aquest projecte, que coincideixen amb 12 problemes mediambientals.
En les seues instal·lacions, els artistes que formen part d’aquesta exposició, reconeguts en el territori nacional i internacional, han realitzat murals sobre els temes com el calfament global, el canvi climàtic, l’escassetat de l’aigua o la pèrdua de la biodiversitat, entre altres.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*