Protecció Civil i Emergències alerta per pluges intenses i fortes vents en àmplies zones de la Península i a Balears

Protección Civil y Emergencias alertan por lluvias intensas.
Protección Civil y Emergencias alertan por lluvias intensas.

Post també disponible en: Castellano

El dissabte, les precipitacions es generalitzaran i intensificaran. El major risc, segons la previsió actual, correspon a zones del nord d’Extremadura, on s’esperen acumulacions de fins a 90 l/m² en 12 hores.

Si comença a ploure de manera torrencial, pense que existeix risc d’inundació. No travesse amb el seu vehicle ni a peu, els trams inundats. No intente salvar el seu automòbil enmig d’una inundació.

En aquestes situacions, la mar adquireix condicions extraordinàries i pot arrossegar-li si es troba en les seues proximitats. No pose en risc la seua vida davant les imatges espectaculars del fort onatge.

El difícil pronòstic d’aquesta mena de fenòmens meteorològics aconsella mantindre’s informat en tot moment sobre la seua possible evolució.

Informe’s en fonts oficials, extreme les precaucions i atenga les recomanacions de les autoritats competents. Seguisca les actualitzacions dels pronòstics i els avisos a través de Protecció Civil, Aemet, així com de la DGT.

Madrid, 29 d’octubre de 2021.- La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l’Interior, d’acord amb les prediccions de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), alerta per pluges intenses i fortes vents en àmplies zones de la Península i a Balears durant els pròxims dies.

Hui divendres hi ha risc important per vents costaners i fort onatge a Galícia. S’esperen precipitacions abundants en zones del centre i oest peninsular. A causa de l’entrada d’un front fred, hi ha previsió de ratxes de vent forts en àmplies zones de muntanya del terç nord peninsular. A més, s’espera un acusat descens de les temperatures en gran part de la Península.

El dissabte, les precipitacions es generalitzaran i intensificaran. El major risc, segons la previsió actual, correspon a zones del nord d’Extremadura, on s’esperen acumulacions de fins a 90 l/m² en 12 hores. Els vents costaners i fort onatge afectaran l’àrea mediterrània i Balears.

El difícil pronòstic d’aquesta mena de fenòmens meteorològics aconsella mantindre’s informat en tot moment sobre la seua possible evolució.

Recomanacions

Davant pluges intenses

Si va conduint, disminuïsca la velocitat, extreme les precaucions i no es detinga en zones on puga discórrer gran quantitat d’aigua. 
Si ha de viatjar, procure circular preferentment per carreteres principals i autopistes.
En cas de tempestes sobtades i pluges intenses, s’ha de tindre en compte el lloc on s’aparquen els vehicles. El ràpid ascens del nivell de les aigües pot danyar els vehicles aparcats sobre zones inundables i, a més, arrossegar-los, provocant danys a béns d’altri i fins i tot obstaculitzar el flux natural del corrent.
Si comença a ploure de manera torrencial, pense que existeix risc d’inundació. 
No travesse amb el seu vehicle ni a peu, els trams inundats, perquè desconeix el que pot haver-hi davall de l’aigua i localitze els punts més alts de la zona. No intente salvar el seu automòbil enmig d’una inundació.
Si es troba en el camp, cal allunyar-se dels rius, torrents i zones baixes de vessants i pujols, evitant travessar guals inundats. Igualment, ha de dirigir-se als punts més alts de la zona.
No obstant això, el difícil pronòstic dels fenòmens tempestuosos aconsella mantindre’s informat en tot moment de la possible evolució dels canvis meteorològics.

Davant forts vents

Convé assegurar portes, finestres i tots aquells objectes que puguen caure a la via pública i allunyar-se de cornises, arbres, murs o edificacions en construcció o grues que puguen desprendre’s. També, convé abstindre’s de pujar a les bastides sense les adequades mesures de protecció.
Si va conduint, extreme les precaucions, especialment en l’eixida de túnels, avançaments i encreuament amb vehicles pesants en carreteres de doble sentit. Pare atenció davant la possible presència d’obstacles en la carretera.

Davant vents costaners

Si es troba en zones marítimes, procure allunyar-se de la platja i d’altres llocs baixos que puguen ser afectats per les elevades marees i onatges que solen generar-se davant la intensitat de vents forts.
Es recomana evitar estacionar els vehicles en zones que puguen veure’s afectades per l’onatge.
En aquestes situacions, la mar adquireix condicions extraordinàries i pot arrossegar-li si es troba en les proximitats de la mar.
No pose en risc la seua vida davant les imatges espectaculars del fort onatge.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*