Publireportatge: Màxima qualitat en l’atenció dels nostres residents i famílies

Post també disponible en: Castellano

Si hi ha una cosa que ha quedat palès en aquesta crisi, és l’alta vulnerabilitat de la gent gran davant la mateixa. Ho veiem cada dia a les notícies, són els més grans i especialment les persones amb demència, els més afectats davant la COVID-19, no només pel seu pitjor pronòstic davant la malaltia, sinó també per ser al seu torn més vulnerables davant les mesures de confinament a adoptar per evitar-ne el contagi.

Aquest temor a la duresa de la malaltia en aquest grup poblacional, ha portat al fet que les mesures més restrictives hagen estat les adoptades per a ells, per tal d’evitar la propagació de la infecció en les residències, allotjaments residencials, centres sociosanitaris o habitatges assistits.

No obstant això, com hem pogut constatar els professionals que treballem en centres residencials, també és cert que aquestes mesures de distanciament social poden induir a efectes negatius sobre la salut de la gent gran en termes d’inactivitat física, deteriorament cognitiu i demència, fragilitat, solitud o afectació de l’estat emocional.

Des dels Centres Residencials Savia, hem entès des de sempre la cura, com una cura global i integral de l’resident, posant l’accent en tots els aspectes humans i socials que l’envolten. Pel que calia assumir des de cada centre aquest repte tan important amb creativitat i professionalitat.

Han estat molts els canvis que hem necessitat d’introduir per poder realitzar les activitats tant de rehabilitació com d’animació i estimulació, tot i el confinament, mantenint les condicions de seguretat i higiene necessàries, i poder així mantenir l’estat dels nostres residents el millor possible.

Per intentar minimitzar els efectes psicològics negatius de l’confinament (com podien ser l’empitjorament en orientació temporal i l’aïllament social), amb l’ajuda de tot l’equip dels centres (TASOC, psicòleg, auxiliars, recepcionistes …) s’han organitzat grups reduïts respectant les mesures de seguretat i utilitzant a l’màxim les nostres terrasses i jardins, per poder mantenir-se connectat amb l’entorn i gaudir al menys una estoneta cada dia, de el sol i l’aire fresc.

S’ha dotat els centres amb materials per poder realitzar exercicis de rehabilitació o manteniment de l’estat físic en les habitacions; materials d’entreteniment individual, com passatemps, revistes d’actualitat que ens han estat donades des editorials, xicotets aparells de ràdio, per poder mantenir-se informat o distret, pedaliers, cintes elàstiques, etcètera.

Cuidar els residents implica necessàriament tenir cura dels seus familiars, que també han viscut tota aquesta situació amb angoixa i preocupació. Des del primer dia de confinament s’ha organitzat l’agenda de trucades a familiars, informant-los de la situació en què es trobava cada Centre Residencial Savia respecte a la pandèmia, amb total transparència.

Però, com “una imatge val més que mil paraules”, des dels serveis centrals es va dotar amb rapidesa a tots els centres dels suficients dispositius electrònics per poder organitzar una cridada de vídeo entre els residents amb tots els familiars. Tots, familiars i residents, van rebre aquesta pràctica amb un gran alleujament, ja que això ha permès mantenir aquest contacte, encara que fos de manera virtual, rebaixant de forma molt significativa els nivells de preocupació i solitud de tots cada un d’ells.

Han estat molts els suports rebuts, impossible anomenar aquí tots. Però sí que volem agrair especialment a totes les persones que ens han escrit als centres, mitjançant les “cartes solidàries” per donar suport als nostres residents i treballadors. Les hem llegit totes i ens han acompanyat molt.

Pensem que aquesta situació, malauradament, ha vingut per quedar-se, al menys una llarga temporada, però des dels Centres Residencials Savia farem tot els possible per seguir cuidant als nostres residents i familiars amb la màxima qualitat possible, innovant i formant-nos per poder seguir cuidant. En l’actualitat des de la Direcció dels centres residencials Saba s’està treballant per els tan esperats retrobaments i es farà de la forma més segura i propera possible tant per als nostres residents com per als seus familiars. En breu ens tornem a veure.

Escrit per Marien Garcia, Psicóloga Savia Picassent

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*