Qualitat Democràtica condemna l’atac a l’escultura de Xelva en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme

La diputada provincial Rosa Pérez Garijo.

Post també disponible en: Castellano

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha condemnat l’atac a l’escultura de Xelva ‘La flama eterna “, realitzada per l’escultor basc Paco Sáinz en record de les persones que van perdre la vida i van lluitar per la llibertat i la democràcia durant la Guerra Civil i durant el franquisme.

L’obra, situada en un paratge de terme municipal amb un valor patrimonial memorialístic molt important, va aparèixer fa uns dies intencionadament destrossada. La consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha lamentat aquesta acció: “És trist veure de manera continuada aquestes agressions a un patrimoni que busca restaurar la memòria democràtica, que precisament defensa la llibertat i la democràcia”. “Són atacs que atempten directament contra aquests valors”, ha indicat.

Recuperació dels llocs de la memòria

Una de les línies d’acció de la Conselleria de Qualitat Democràtica és la publicació de subvencions destinades a ajuntaments i associacions per a la recuperació d’aquests llocs de la memòria.

Pérez Garijo ha avançat que es tracta d ‘ “un projecte ampli, en el qual no només s’identificaran els llocs de la memòria, sinó que també es procedirà a la seva senyalització amb objectius múltiples: històrics i de memòria, culturals, patrimonials i també perquè es converteixin en punts de visita turística”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*