Quaranta senderistes participen en una ruta interpretativa pel paisatge xestano

Post també disponible en: Castellano

Dissabte passat, 10 de febrer, prop de 40 persones van realitzar la ruta guiada “Cárcama – Clocha Canyes”, de la mà de l’educadora ambiental municipal, Sandra Fraile, i del guarda rural, Alberto Ibáñez.

Els i les senderistes es van reunir a les 8.30 en l’aparcament del parc de la Lomiquia per a des d’allí desplaçar-se conjuntament a l’alberg de la Cárcama. Durant el recorregut es van fer diferents parades per a interpretar el paisatge i conéixer algunes construccions de pedra en sec que estaven dins del traçat.

“El que es pretén amb aquesta mena de rutes de component educatiu és que després de l’eixida sapiem entendre millor els paisatges que ens envolten, identificar la flora i la fauna autòctona i apreciar el valor patrimonial de les construccions de pedra en sec, ja que és un llegat de la nostra cultura agrícola que hem de conéixer, conservar i protegir”, ha explicat l’educadora ambiental.

Des de la Regidoria de Medi Ambient ja s’està treballant en l’organització d’una altra nova ruta pel paisatge chestano, que es comunicarà en breu a través de les plataformes informatives municipals.

“Aquest tipus d’iniciatives suposen un plus a les rutes habituals, el caràcter interpretatiu i educatiu d’aquesta marxa li ha donat nou sentit al recorregut per les nostres senderes i això és una cosa bastant innovadora a Xest. Per a aquesta ruta en concret hem comptat amb la participació del guarda rural, que ens ha aportat molt de manera voluntària, la qual cosa és d’agrair”, ha declarat el regidor de Medi Ambient, David Pujals.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*