Representants de Benaguasil participen en el Projecte Europeu rEU-discovery celebrat en Guardistallo

Post també disponible en: Castellano

La delegació ha intercanviat cultures, senyals d’identitat, música, sistemes educatius, associacionisme i molta joventut amb ciutats de Croàcia, Itàlia i Portugal

Els quatre municipis participants han signat el conveni de col·laboració i amistat del Projecte Europeu.

Al voltant de 80 persones de Benaguasil han participat en l’intercanvi cultural amb ciutats de Croàcia, Itàlia i Portugal, celebrat en la localitat italiana de Guardistallo, en el marc del Projecte Europeu rEU-discovery.

La iniciativa, finançada per la Unió Europea, ha permés intercanviar cultura, compartir experiències i també ha servit per a promoure la convivència amb altres joves en les diverses activitats realitzades. 

Així mateix ha permés traslladar la gastronomia valenciana en el sopar degustació entre les ciutats participants en el projecte i en la qual Benaguasil ha cuinat el plat valencià per excel·lència, la paella; i per a promocionar les Falles de Benaguasil que a més de mostrar la riquesa del vestit de valenciana han mostrat tot el que abasta aquesta festa.

La delegació ha estat formada per representants del teixit associatiu, Júniors, comissions falleres i JLF, alumnat dels centres educatius Asunción i IES Benaguasil, joves músics de la Unió Musical, clubs esportius locals i representants de l’equip municipal amb l’alcalde Ximo Segarra al capdavant.

Durant la seua estada en Guardistallo l’alcalde de Benaguasil ha mantingut reunions amb la Vice Alcaldessa de Pisa i amb el representant del Govern Regional de la Província, a més ha inaugurat juntament amb l’alcalde de Guardistallo i autoritats de Croàcia i Portugal la via David Sassoli, president del Parlament Europeu.

Ximo Segarra també ha participat en l’acte institucional, celebrat en el saló plenari de Guardistallo, i en el qual s’ha signat el conveni mitjançant el qual els quatre municipis han acordat establir llaços d’amistat amb el propòsit de promoure la cooperació i col·laboració mútua i duradora en benefici de les seues institucions, ciutadans, escoles i estudiants en àrees de participació pública, cultura, arts i llenguatge. Després de la signatura l’alcalde ha imposat l’escut de Benaguasil a les autoritats presents en l’acte i la Junta Local Fallera ha entregat a l’alcalde de Guardistallo un quadre amb records fallers de la seua visita a Benaguasil durant les passades Falles.

Des de l’Ajuntament de Benaguasil li han agraït a l’alcalde de Guardistallo, Sandro Ceccarelli “l’hospitalitat mostrada durant aquests dies que ens han permés conéixer altres cultures, maneres de fer les coses, crear vincles d’amistat i obrir Benaguasil al món”.

Per la seua part ell regidor de Projectes Europeus, Stephane Soriano ha assenyalat que “aquesta ha sigut una oportunitat que mai abans s’havia donat a Benaguasil per a intercanviar cultura, compartir experiències de gestió i per a explicar a nivell europeu el molt que es fa en matèria cultural, esportiva, social, gastronòmica i educativa”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*