Riba-roja aprova la creació d’un Consell Local per a implantar l’Agenda 2030 i convida a tots els agents socials a participar

Pleno del Ayuntamiento de Riba-roja de Túria.
Pleno del Ayuntamiento de Riba-roja de Túria.

Post també disponible en: Castellano

El ple se suma a les iniciatives impulsades des de Planificació Estratègica

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat per unanimitat una proposta de l’equip de govern de l’PSPV per crear un Consell Local que permeti la implantació de l’Agenda 2030 a la localitat amb l’objectiu de desenvolupar polítiques i plans encaminats a un major respecte sobre el nostre medi ambient i una major justícia social i econòmica.

La proposta ratificada pel ple és una iniciativa pionera de la Regidoria de Planificació Estratègica de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria que pretén dur a terme l’elaboració i el desenvolupament dels 17 objectius de desenvolupament sostenible continguts en el Pla Estratègic Participat que l’actual govern porta implementant des de l’anterior legislatura. La iniciativa ha comptat amb el suport de el Partit Popular, Ciutadans, Compromís, Esquerra Unida i Vox, partits tots ells a l’oposició municipal.

La creació de el futur Consell Local de Riba-roja de Túria, que serà una realitat plenament operativa en un termini màxim de 90 dies, suposa un fòrum de trobada amb la resta de la societat, els actors socials i polítics i la resta d’entitats implicades en el desenvolupament dels programes que ajudin a configurar els Objectius de desenvolupament Sostenible (ODS).

Actualment, el desenvolupament sostenible, les necessitats en justícia social i la preservació de l’clima són algunes de les qüestions pendents de resoldre en l’horitzó més proper en l’àmbit d’un món globalitzat que ha qüestionat la realitat social a l’deixar a l’descobert que els recursos són limitats, el planeta és limitat i, per tant, el temps també ho és.

Per tant, és necessària una identificació i una implicació fefaent per part de tots els àmbits, tant les regions, les províncies, les comarques, les comunitats i, especialment, els municipis, entre ells Riba-roja de Túria. Només des d’una visió pragmàtica i realista serà possible executar les polítiques i els programes que permetin eradicar les disfuncions que actualment es viuen en diversos àmbits, tant socials com econòmics que perjudiquen el desenvolupament sostenible.

El Consell Local de Riba-roja respondrà a la pluralitat emanada de la societat actual i estarà integrat pels representants de tots els partits polítics, els representants de les associacions, els sindicats, les associacions empresarials, els representants religiosos i totes aquelles entitats que tinguen propostes i iniciatives que aportar a el desenvolupament sostenible.

El citat Consell Local tindrà, a més, com una de les seues funcions principals la divulgació de totes les seues iniciatives i plans previstos a la resta de la societat, els representants socials i polítiques. El seu objectiu és afavorir un debat en el si de la societat local per conscienciar a totes les parts implicades i una prioritat cap als acords basats en la governança integrada i participativa.

Una de les primeres mesures contingudes en el text aprovat pel ple municipal de Riba-roja de Túria en el marc de l’Agenda 2030 i la implantació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) passa per l’adhesió explícita a la declaració aprovada i comunicada de la XII Ple de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha expressat la seua satisfacció “per la unanimitat aconseguida en aquest acord plenari amb la resta de partits polítics que suposa per al nostre municipi sumar-nos a la iniciativa de l’Agenda 2030 que ha de portar-nos a aconseguir una societat més justa, més solidària i amb una major responsabilitat en les polítiques ambientals perquè el món tal com avui el coneixem Puga seguir sent pròsper i sostenible “.


Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*