Riba-roja augmenta un 10’2% els contractes de treball al gener a l’aconseguir els 1.980 i se situa en el primer lloc de Camp de Túria

Post també disponible en: Castellano

La localitat va formalitzar 184 contractes més entre desembre i gener passats

La localitat de Riba-roja de Túria ha augmentat en un 10’2% el nivell de la contractació al llarg de el passat mes de gener respecte de les mateixes dades corresponents a al mes de desembre, a el passar dels 1.796 a les 1.980 contractacions. La localitat se situa en primer lloc en la formalització de contractes a Camp de Túria i suma més contractacions que la suma de les tres següents localitats de la comarca.

Riba-roja de Túria és l’únic municipi dels altres tres amb una població major de 20.000 habitants -al costat de Bétera, Llíria i la Pobla de Vallbona- que redueix el seu nivell d’atur, a l’trobar a 5 persones un lloc de treball. Les dades de Laboratori, Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenibles, sectors productius, Comerç i Treball, constaten que llos 1.717 aturats existents al desembre es van reduir als 1.712 desocupats de gener.

Les dades de contractació al gener certifiquen el camí emprès des de fa mesos a Riba-roja de Túria. Els 1.980 contractes formalitzats es distribueixen entre els 1.326 realitzats a homes i els restants 654 corresponents a dones. En el cas de la comarca, la Pobla de Vallbona va formalitzar 30 contractes més -de 421 a 451- mentre que a Llíria es van reduir de 1.273 a 922 ia Bétera de 347 a 214 en total.

Per franges d’edat, es van formalitzar 711 contractes a noms d’entre 25 i 44 anys, altres 441 a dones d’entre 25 i 44 anys, altres 309 a homes majors de 44 anys i altres 306 a homes també de menors de 25 anys. Finalment, 145 contractes a dones majors de 44 anys. Els restants 68 contractes corresponen a les dones menors de 25 anys d’edat.

Quant als sectors d’activitat, cal citar els 1.302 contractes formalitzats en l’àmbit dels serveis, altres 628 en la indústria, altres 33 contractacions en la construcció i, finalment, 17 més en l’agricultura. En total, les referides 1.980 formalitzacions a Riba-roja de Túria, molt per sobre de la resta de municipis de la comarca de Camp de Túria.

Els grups d’ocupació principal als quals corresponen els 1.980 contractes es divideixen en els 1.264 pertanyents a ocupacions elementals, els 301 d’operadors d’instal·lacions i maquinària i muntadors, els 120 empleats comptables, administratius i altres empleats d’oficina, els 112 d’artesania i treballadors qualificats de les indústries manufactureres i la construcció mentre que, finalment, els 80 contractes corresponents a treballadors dels serveis de la restauració, personals, protecció i venedors.

Els tipus de contractes formalitzats a Riba-roja de Túria s’agrupen entre els 1.813 d’origen temporal i els 166 indefinits. Els tipus de jornada de les contractacions corresponen als 1.524 a jornada completa i els 456 a temps parcial. Pel que fa a les nacionalitats dels beneficiaris d’aquestes contractacions, d’elles 1.644 són per a ciutadans nacionals i els restants 336 corresponen a estrangers.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que les noves contractacions formalitzades en l’últim mes “és un aspecte positiu en les dades obtingudes en el nostre municipi i, per això, cal continuar treballant en la mateixa direcció de suport als sectors socials que més estan patint aquesta crisi sanitària que estem patint actualment”.

Raga ha incidit en els ajuts de el Pla Resistir impulsat pel govern de Ximo Puig “per pal·liar el tancament de negocis a causa de l’augment de contagis de les últimes setmanes i que s’uneixen als ajuts que l’Ajuntament de Riba-roja va aprovar l’any passat per les empreses i autònoms”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*