Riba-roja celebra el 30 aniversari del Conservatori Municipal de Música pioner al Camp de Túria amb més de 3.000 alumnes que han estudiat a les seues aules

Post també disponible en: Castellano

L’auditori de la Casa Cultura acull l’acte commemoratiu 

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha celebrat el 30 aniversari de la creació del Conservatori Municipal de Música de la localitat amb un acte en el qual s’ha reivindicat la labor educativa i cultural del centre al llarg d’aquest període de temps. En l’acte han participat les persones que han contribuït a la millora del conservatori des de la seua creació. 

El Conservatori Professional Municipal de Música de Riba-roja de Túria es va gestar l’any 1990 i va ser el primer al Camp de Túria a atendre la demanda existent a la comarca. L’any passat 2020 no es va poder celebrar l’acte commemoratiu a causa de la pandèmia provocada pel coronavirus i, per tant, es va ajornar a enguany, després del procés de vacunació. 

Al voltant de 3.000 alumnes i alumnes de Riba-roja de Túria han passat per les seues aules al llarg d’aquest període de temps per a cursar els estudis de música en algunes de les 17 especialitzades autoritzades actualment. Els estudis que s’ofereixen a les seues aules comprenen els ensenyaments elementals per als alumnes d’entre els 8 i els 12 anys d’edat, que coincideixen amb els cursos educatius de tercer a sisé de primària. 

El Conservatori Municipal de Música de Riba-roja de Túria també ofereix els estudis professionals previstos per als alumnes d’entre 12 i 18 anys d’edat, és a dir, per a aquells que cursen, actualment, els estudis educatius de secundària i batxillerat. El disseny de la formació oficial musical es realitza, precisament, per a permetre una combinació entre la música i els estudis. 

El concert commemoratiu va comptar amb la participació de grups vocals, instrumentals i solistes d’ensenyaments elementals i professionals. A més, en el citat concert musical es va poder gaudir d’una actuació de ex alumnes del conservatori de Riba-roja que van obtindre premi d’honor durant els cursos 19/20 i 20/21, un d’ells guardonat amb el Premi Autonòmic de la seua especialitat en 2021. 

A l’acte commemoratiu d’aquesta efemèride estaven convidats els ex alcaldes de la localitat –només va acudir Joan Antoni Toledo- i els diversos regidors de Cultura que al llarg dels 30 anys des de la seua creació han contribuït a la gestió i millora del conservatori que s’ha convertit en una referència a la comarca per l’existència dels graus elementals i professionals que es cursen a les seues aules actualment. 

L’equip de govern de Riba-roja de Túria ha destacat l’enorme esforç econòmic que suposa, anualment, el sosteniment del Conservatori Municipal de Música amb un total de 1’4 milions d’euros, dels quals les arques municipals contribueixen amb entre un 65 o 70% cada any –al voltant d’1 milió d’euros- mentre que els alumnes aporten 250.000 euros en concepte de taxes i, finalment, la conselleria de Cultura concedeix una subvenció de 130.000 euros a l’any. 

Precisament, el govern municipal de Riba-roja de Túria ha reclamat a la Conselleria d’Educació i Cultura una millora en el sistema de finançament del Conservatori Municipal de Música amb l’entrada del mateix en la xarxa de Centres Públics de la Generalitat Valenciana per a alleujar a les arques municipals del pagament d’al voltant d’1 milió d’euros anuals. 

Actualment, el grau d’estudis de música elemental de Riba-roja de Túria acull a un total de 126 alumnes mentre que en el grau professional reuneix altres 183 alumnes, de manera que es converteix en un dels centres amb un major nombre d’usuaris en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. Augmentar l’ocupabilitat dels alumnes del conservatori constitueix un dels reptes del centre musical en el futur més immediat al costat de la modernització de les instal·lacions. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “la important labor que el conservatori de música ha exercit al llarg d’aquests 30 anys de vida no sols en la localitat sinó també a la comarca i fins i tot en la Comunitat Valenciana en convertir-se en un símbol per la qualitat i el nivell del professorat i dels músics que acaben els seus estudis en el centre”. Raga va agrair, a més, el treball “de totes aquelles persones que han contribuït a la millora del conservatori des de la seua creació”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*