Riba-roja concedeix a Ernesto Tubía el primer premi de relat en l’II Concurs LiteraTúria per l’obra “La dona asimètrica”

Post també disponible en: Castellano

El jurat tria entre les 42 obres originals presentades en aquesta edició

Riba-roja concedeix a Ernesto Tubía el primer premi de relat en l’II Concurs LiteraTúria per l’obra “La dona asimètrica” 

El jurat tria entre les 42 obres originals presentades en aquesta edició

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha donat a conéixer la fallada de l’II Concurs LiteraTúria en les modalitats de relat i poesia d’entre les 42 obres originals que s’han presentat en aquesta edició. En aquesta ocasió, s’han rebut participants de ciutats tan distants geogràficament com Bacelona, Madrid, Cadis, Almeria, Logronyo, Albacete, la comunitat d’Astúries i Riba-roja de Túria. 

El primer premi en la modalitat de relat en la categoria adulta ha correspost a Ernesto Tubía Landeras, per la seua obra “La dona asimètrica”. Els altres dos finalistes són Miguel Ángel González González per “Domingo” i Nélida Leal Rodríguez per “Brindarem”. El guanyador rebrà un premi en metàl·lic de 450 euros mentre que els finalistes obtindran un lot de llibres d’autors locals. 

El primer premi en la categoria juvenil de la modalitat de relat ha sigut per a Aroa Coleto Macías per la seua obra “La xica del café”, mentre que els altres dos finalistes han correspost a Aroa Pérez Montañes per “La seua cançó” i José Miguel Vargas Sánchez per l’obra “No era amor”. El guanyador obtindrà un premi de 250 euros en efectiu i els dos finalistes tindran sengles lots de llibres d’autors locals. 

En la modalitat de poesia i categoria adulta, la decisió del jurat ha correspost a Juan Carlos González Herrera per l’obra “El vell professor” mentre que els finalistes són Juan Carlos González Pujalte per “Tocar-em” i Manuel Terrín Benavides per “Enfront de l’espill”. Els premis seran de 450 euros per al guanyador i un lot de llibres d’autors locals per a cadascun dels finalistes. El jurat ha concedit, a més, un accèssit a José Álvarez Mesa per “Octubre entre els tolls”. 

Finalment, en la categoria juvenil i secció de poesia, el primer premi ha quedat desert mentre que els dos finalistes són “On ens vam voler” per José Miguel Vargas Sánchez, i Aroa Pérez Montañes per “La memòria de la pell”, que rebran un lot de llibres d’autors locals. 

El jurat encarregat de les fallades en cadascuna de les categories i modalitats ha tingut en compte alguns factors a l’hora d’emetre una decisió sobre les obres guanyadores com la qualitat literària o la poètica quant a forma, estructura, l’estil, l’argument, els personatges perfilats, la prosa, els recursos poètics utilitzats per a la seua composició o la rima, entre altres. 

La regidora de Cultura de Riba-roja de Túria, Záfira Pérez, ha subratllat “la gran quantitat de participants en aquesta edició i la qualitat de les obres presentades en un concurs literari que s’està afermant amb el pas del temps i s’ha convertit en una referència per a molts autors, de manera que continuarem incentivant la creativitat literària amb el qual es va crear, conscients que les paraules són un instrument poderós capaç de transformar i millorar la realitat”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*