Riba-roja consolida la primera posició en la llista de municipis amb major nivell de transparència de la Comunitat Valenciana

Sesión plenaria del Ayuntamiento de Riba-roja.
Sesión plenaria del Ayuntamiento de Riba-roja.

Post també disponible en: Castellano

Sesión plenaria del Ayuntamiento de Riba-roja.
Sesió plenària de l’Ajuntament de Riba-roja.

Millora nou posicions en l’àmbit d’Espanya i ocupa ja el lloc 33

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha consolidat el seu lideratge en el llistat de municipis de la Comunitat Valenciana amb un major índex de transparència en l’administració local en passar del 73% registrat a principis d’aquest any fins al 75’31% de la actualitat. L’estudi analitza la situació de tots els municipis de més de 15.000 habitants.

En l’àmbit de la Comunitat, la localitat de Riba-roja de Túria continua liderant el llistat de transparència per davant d’alguns municipis importants com Alaquàs, València, La Nucia, Mislata o Gandia, entre d’altres, sobre un total de 74 localitats que formen part de l’esmentat llistat. La millora en aquest llistat ha estat progressiva en els últims mesos després de compartir liderat a finals del passat any amb València.

L’auditoria dels índexs de transparència municipal de Riba-roja ha estat elaborada per la prestigiosa empresa Dynamic Transparency Index que, periòdicament, analitza i estudia les dades que atorguen el grau de participació i transparència que cada ajuntament estableix en el funcionament de l’administració local , en diversos àmbits i apartats.

L’estudi de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria fixa en un 89% la transparència economicofinancera, en un altre 57% la participació i col·laboració ciutadana, un 70% l’àmbit urbanisme i les obres púbiques i un 87% les contractacions dels serveis municipals i, finalment, un 75’31% la transparència municipal. En tots aquests paràmetres es produeixen millores substancials i progressives.

De fet, la informació sobre els càrrecs electes i el personal de l’ajuntament arriba ja a un 78’79% en complir en 26 dels 33 indicadors mentre que les dades sobre l’organització i el patrimoni de l’ajuntament es fixa en un 90%, amb 9 dels 10 indicadors complerts. La informació sobre les normes i institucions municipals ronda el el 82% amb altres nou d’onze indicadors complerts. La planificació i l’organització de l’ajuntament queda fixada en un 72’73% amb vuit d’onze indicadors complerts per l’ajuntament local.

Les gràfiques elaborades per l’esmentada agència marquen una tendència imparable al llarg de la present legislatura en què la corba d’inflexió es produeix entre finals de l’any 2015 i finals de l’any 2018 en passar del 13’91% de transparència municipal al 47 ‘ 8% i, a continuació, aquesta línia ascendent es consolida plenament a finals de l’any 2018 se situa en un altre 62’26%.

En el conjunt d’Espanya, la situació de Riba-roja de Túria en matèria de transparència municipal ratifica el trajecte iniciat en l’àmbit valencià al millorar en fins a nou posicions entre finals de l’any passat i l’actualitat, en passar del lloc 42 al 33 sobre una llista que supera els 520 municipis en total, sense oblidar que és el primer municipi valencià en l’esmentat rànquing.

L’aposta de l’actual govern municipal per gestionar els recursos públics sota premisses de la participació i la transparència s’ha traduït en l’aprovació d’un reglament que regula àmbits vitals com la transparència, l’accés a la informació, el bon govern i la participació ciutadana, territorial i associativa, entre d’altres. Aquesta acció es complementa amb els tres pressupostos participatius en els quals els ciutadans i veïns de Riba-roja han pogut fixar les seves prioritats en matèria d’inversió.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “la bona línia que s’ha fixat des de principis de la legislatura perquè aquest ajuntament passés d’obstaculitzar i amagar totes les dades relacionades amb la gestió dels seus recursos a obtenir un reconeixement públic d’empreses reconegudes en aquest àmbit, sense oblidar que en el seu moment Transparència Internacional va certificar que complim en 84 dels paràmetres analitzats “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*