Riba-roja convoca l’II Certamen “Socialment Sostenible 2021” per a promocionar la igualtat entre les persones, la protecció del planeta i la prosperitat econòmica

Post també disponible en: Castellano

Les bases contemplen tres categories dirigides a menors de 18 anys 

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha convocat l’II Certamen “Riba-roja Socialment Responsable 2021” dirigit als menors de 18 anys empadronats en la localitat i la finalitat de la qual és difondre i aprofundir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS). Les bases reguladores d’aquest certamen han dissenyat la concessió dels premis a través del règim de concurrència competitiva. 

El certamen estableix tres seccions per a la participació, amb una primera dedicada als xiquets i xiquetes d’entre 4 i 8 anys, una segona per als menors de 9 a 12 anys i, finalment, una tercera secció per als adolescents d’entre 13 i 17 anys. Podran participar de manera individual diversos membres d’una mateixa unitat familiar, d’acord amb les condicions establides en les bases. 

La secció primera consistirà en la realització d’un dibuix –collage- o la utilització de témperas per a escenificar una ciutat, un paisatge o similar en el qual s’identifique el màxim d’objectius de desenvolupament sostenible. La segona de les categories està enfocat als xiquets o xiquetes d’entre 9 i 12 anys amb un dibuix-collage sobre un escenari determinat i que, a més, el participant haurà de ressenyar els ODS que es poden identificar en el citat treball. 

La tercera de les seccions dissenyades contempla un total de tres versions. En la primera d’elles, un dibuix-collage sobre un escenari que continga el màxim de ODS possibles, la identificació escrita dels mateixos i una breu explicació del motiu o justificació sobre el treball. La segona versió consistirà en l’elaboració d’un llibret d’o quadern de 10 fulles com a màxim que recollirà les bones pràctiques per a aconseguir els ODS, a través de pintures, colors o altres tècniques, al costat d’una breu explicació. 
Finalment, la tercera modalitat per als adolescents de 13 a 17 anys consistirà en un treball audiovisual, amb vídeo domèstic, d’entre 2 i 2’5 minuts en total. En aquesta tasca es podrà representar accions incorrectes/correctes enfocades per a aconseguir els ODS, amb la utilització de paisatges i d’entorns del terme municipal. En totes les modalitats, s’acceptarà un únic document i, per tant, no es podrà afegir un segon que amplie el primer. 

El termini de presentació dels treballs conclourà el pròxim 6 de setembre, de manera presencial en l’Oficina del Departament de Transparència, Govern Obert i Participació Ciutadana al costat de la instància específica de cada modalitat. La tercera de les versions, consistent en un treball de tipus audiovisual, es podrà remetre per whatsap al número de telèfon determinat en les bases reguladores. 

Els bases contemplen un total de cinc premis per a cadascuna de les tres categories previstes. El primer premi consisteix en un diploma i 300 euros en vals canviables en els comerços adherits del municipi i un obsequi verd. El segon premi rebrà un diploma i 250 euros en vals canviables en els comerços i un altre obsequi verd. El tercer premi serà obsequiat amb un altre diploma, 200 euros en vals en els comerços i un obsequi verd. 

El quart premi consistirà en un diploma, 150 euros en vals canviables en els comerços adherits a la promoció de localitat i un altre obsequi verd. Finalment, el cinqué i últim premi rebrà un diploma, 120 euros en vals canviables en comerços i un altre obsequi verd. El jurat estarà format per tècnics municipals dels diversos departaments relacionats amb les matèries. La presidència recaurà en una persona representant de l’associació d’artistes de Riba-roja. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha remarcat la importància “de conscienciar a tota la societat sobre la necessitat de respectar el nostre entorn natural com a eix fonamental per a conservar el món tal com el coneixem actualment, per això, aquest certamen té com a objectiu implicar els nostres joves en la consecució d’un medi ambient sostenible i just”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*