Ximo Puig confia a iniciar una desescalada “prudent” a partir del 6 de setembre per a avançar amb “seguretat” cap a mesures d’obertura

Post també disponible en: Castellano

El president destaca que aquesta setmana s’aconseguirà el 86,7% de la població a vacunar amb una dosi ja administrada i que el 71,4% comptarà amb la pauta completa

Ha finalitzat ja el procés de citació, de manera que només queden pendents d’obtindre una data les persones que van ajornar la seua vacuna per les vacances o les que no tenen les seues dades actualitzades

El cap del Consell ha visitat el punt de vacunació de l’Estadi de la Ceràmica de Vila-real al costat de la consellera de Sanitat Universal, l’alcalde de la localitat i el president del Vila-real CF

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que confia que, a partir del 6 de setembre, es puga iniciar “una desescalada el més prudent, conscient i robusta que siga possible” en la qual l’objectiu és donar la “màxima seguretat” per a l’inici de curs i també començar, si així ho permet l’evolució de la pandèmia, amb mesures d’obertura que permeten avançar cap a una “normalitat millorada”.

Així ho ha explicat durant la visita que ha realitzat a Vila-real al punt de vacunació habilitat en l’Estadi de la Ceràmica, on ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; l’alcalde de la localitat, José Benlloch, i el president del Vila-real CF, Fernando Roig, entre altres.

El president ha avançat que aquesta setmana s’aconseguirà el 71,4% de la població a vacunar en la Comunitat Valenciana amb la pauta completa i el 86,7%, amb la primera dosi ja administrada.

El responsable del Consell ha explicat que, amb les dates de vacunació atorgades aquesta setmana, s’ha culminat ja el procés de citació, excloent a les persones que han bloquejat aquestes setmanes per les seues vacances i a les quals no poden ser localitzades per no tindre els telèfons actualitzats.

Ximo Puig ha valorat també el bon ritme de vacunació que experimenta la província de Castelló, on s’ha superat ja el 70% de la població a vacunar amb la pauta completa i aquesta setmana finalitzarà amb un percentatge del 73,6% ja immunitzada.

D’acord amb les previsions per a aquesta setmana, està previst que s’administren 500.665 dosi, la qual cosa converteix a aquesta setmana en la segona amb major previsió de vacunes.

La vacunació es generalitzarà en el grup d’edat de 19 a 12 anys perquè l’alumnat inicie el curs havent rebut almenys una dosi.

En concret, 291.989 dosi (58%) es destinaran a persones de 19 a 12 anys i la resta anirà destinat a persones que no es van vacunar en el seu moment i a segones dosis de persones de la franja de 39-20 anys.

El gruix de vacunes d’aquesta setmana, un total de 404.838 dosi, torna a ser del laboratori Pfizer. A més, s’inocularan 94.100 dosi de Moderna, quasi totes per a la franja d’edat d’entre 19 i 12 anys. Així mateix, s’administraran 1.367 dosi de AstraZeneca i 360 de Janssen.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*