Riba-roja crea una comissió especial que reduirà els contractes menors per augmentar la pluralitat en les licitacions

El pleno del Ayuntamiento de Riba-roja de Túria de la legislatura 2019-2022.
El pleno del Ayuntamiento de Riba-roja de Túria de la legislatura 2019-2022.

Post també disponible en: Castellano

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una comissió especial de seguiment i impuls de el Pla de Contractació pública que permetrà reduir els denominats contractes menors a l’mínim i a el mateix temps s’augmentarà notablement la pluralitat en les licitacions públiques i, per tant , una major concurrència de les empreses aspirants.

L’acord s’ha adoptat a instàncies d’una proposta formulada per l’actual equip de govern de l’PSPV de Riba-roja que ha comptat amb el suport unànime de la resta de formacions polítiques amb representació pública en el ple municipal: Partit Popular, Ciutadans, Riba vermella Pot, Vox, Esquerra Unida i Compromís i es reunirà un mínim d’una vegada mensual.

La Comissió Especial estarà formada per un representant designat per cada partit polític que formen part de ple municipal i actuarà sota els criteris de l’podo ponderat a l’hora de prendre les decisions i els acords a què arribin els diferents regidors de l’Ajuntament de Riba-vermella de Túria, a més dels funcionaris i empleats públics de cada un dels departaments municipals. Els seus dictàmens seran preceptius, tot i que no seran vinculants.

Una de les finalitats de el Pla de Contractació pública de Riba-roja de Túria es configura perquè els contractes menors es minimitzin i es redueixi el seu ús a l’màxim a través de l’aplicació de criteris que prioritzin fórmules alternatives a aquest procediment com els mètodes súper simplificats i els Sistemes Dinàmics d’Adquisició. L’objectiu és guanyar en transparència, planificació i eficiència.

El segon objectiu de el Pla passa per augmentar l’agilitat en el procés administratiu tot i el volum extraordinari en la contractació pública amb una normalització dels mateixos i una formació adequada per part dels funcionaris i empleats que hagin de executar-los.
Per eradicar els problemes de finançament amb què es troben, de vegades, alguns processos d’adjudicació, l’Ajuntament de Riba-roja vincularà el Pla de Contractació anual als pressupostos de cada exercici, per evitar que l’absència de crèdit suficient pot desencadenar en un retard injustificat i a el mateix temps es millorarà l’organització dels mateixos.

Les noves directrius que entraran en vigor a partir d’ara marcaran un criteri temporal en els processos d’adjudicació administrativa per evitar que es demorin i no arribin a temps i, per tant, es prorroguin contractes. Paral·lelament, es fomentarà la participació de les petites i mitjanes empreses (PIMES) amb l’elaboració d’un decàleg de suport a les mateixes i, per tant, una major participació.

El cercle de les adjudicacions públiques que es duran a terme a l’Ajuntament de Riba-roja de Túria es tancarà en cada ocasió amb una memòria amb caràcter anual en què es detallarà un a un els contractes que s’han licitat i adjudicat en cada exercici pressupostari, amb controls en l’aplicació i una “rendició de comptes” a l’abast de qualsevol ciutadà.

Cal recordar que actualment, l’ajuntament aplica clàusules socials i mediambientals en cada contracte públic, s’ha implantat la licitació electrònica, s’han regularitzat tots els contractes pendents recollits en una resolució municipal, a més de tramitar els més de 30 contractes, a més de la tramitació de tots els contractes necessaris per a l’engranatge administratiu.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que aquesta nova comissió especial “completa el pla d’aquest equip de govern per aplicar criteris que garanteixin plenament la igualtat d’oportunitats, la neteja de les mateixes amb taules de contractació sense la presència de polítics o les sessions d’adjudicació dels contractes mitjançant streaming “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*