Utiel homenatja al seu il·lustre historiador Miguel Ballesteros Viana amb una escultura a mida real

La estatua sedente de bronce ubicada en la plaza del Ayuntamiento de Utiel que ha descubierto.
La estatua sedente de bronce ubicada en la plaza del Ayuntamiento de Utiel que ha descubierto.

Post també disponible en: Castellano

La plaça de l’Ajuntament d’Utiel compta des d’aquest cap de setmana amb la figura d’un utielano molt especial: L’historiador D. Miguel Ballesteros Viana.

Aquest matí es descobria l’escultura realitzada en homenatge a l’il·lustre utielano en la qual es mostra a l’cronista oficial d’Utiel assegut en un dels bancs de la Plaça de l’Ajuntament portant el llibre sobre la Història d’Utiel que escrivia fa 120 anys.

L’estàtua ha estat realitzada en bronze a mida real per l’escultor Conca Javier Barris.

La iniciativa de retre homenatge amb aquesta escultura sedent a D. Miguel Ballesteros Viana va partir de l’Associació Cultural “Serratilla” i va ser recolzada per l’Ajuntament d’Utiel. Finalment avui s’ha materialitzat aquest merescut homenatge en forma d’estàtua gràcies a la donació de l’utielano D.Manuel Moya Benavent.

Acte oficial de donació de l’escultura a la ciutat d’Utiel

A les 12.00 hores, la sala d’actes de ple de l’Ajuntament d’Utiel completava el seu aforament durant la celebració de l’acte oficial de donació a la ciutat d’Utiel de l’escultura homenatge a D. Miguel Ballesteros Viana.

L’encarregat d’obrir el torn d’intervencions ha estat el president de l’Associació Cultural “Serratilla”, Santiago Ponce, qui ha remarcat que “aquesta acció suposa un deute saldat que Utiel tenia amb un dels personatges més importants de la seva història coincidint amb el 120 aniversari de la publicació de la seva obra perquè Miguel Ballesteros no és només el nostre més insigne historiador, s’ha convertit en una figura clau en el nostre esdevenir com a societat “.

Javier Barris, artista autor de l’escultura ha destacat el privilegi que ha suposat per a ell fer una escultura per Utiel i ha animat a tots els utielanos a “que gaudeixin d’aquesta obra i se senten per parlar amb el seu insigne fill de la vila”.

 Manuel Moya, mecenes de l’obra, ha incidit en la importància de conservar la identitat d’una ciutat i les seves arrels històriques amb accions com aquesta i ha destacat la tasca tant de l’entitat cultural Serratilla com de el propi consistori perquè es portés a terme.

Finalment, concloïa l’acte l’alcalde d’Utiel, Fernando Benlliure, que ha assenyalat “l’efecte positiu que té per a la ciutat l’esforç conjunt de les diferents entitats per recuperar el seu patrimoni cultural i històric i que avui s’ha materialitzat amb el reconeixent a l’ gran llegat del seu historiador D. Miguel Ballesteros amb aquesta escultura homenatge a la seva figura. “

Després de finalitzar les intervencions, el president de “Serratilla”, l’escultor i el donant de l’obra han rebut de mans de l’alcalde d’Utiel una placa commemorativa i un exemplar de el llibre de la història d’Utiel de D. Miguel Ballesteros Viana.

L’acte ha comptat amb una extraordinària acollida per part de la ciutadania que ha mostrat la seva gratitud compartint aquest merescut homenatge i realitzant-nombroses fotografies per immortalitzar el moment amb el seu il·lustre utielano, l’historiador, cronista oficial i fill predilecte d’Utiel, D. Miguel Ballesteros Viana.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*