Riba-roja de Túria lidera la llista de municipis amb major índex de transparència pública de la Comunitat Valenciana

Sesión plenaria del Ayuntamiento de Riba-roja.
Sesión plenaria del Ayuntamiento de Riba-roja.

Post també disponible en: Castellano

Sesión plenaria del Ayuntamiento de Riba-roja.
Sessió plenària de l’Ajuntament de Riba-roja.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha passat a liderar actualment el llistat dels municipis amb un major índex de transparència pública de la Comunittat Valenciana en complir 114 dels 160 indicadors analitzats durant l’estudi. Segons consta en el treball realitzat per una empresa auditora, Riba-roja comparteix el liderat del citat raking amb l’Ajuntament de València.

L’auditoria elaborada per la Dynamic Transparency Index, de reconegut prestigi en l’àmbit municipal, situa l’Ajuntament de Riba-roja com a líder destacat sobre la resta de localitats amb un 88’89% en transparència economicofinancera, un altre 73% en transparència municipal , un 80% en contractació de serveis, un altre 57% en participació i col·laboració ciutadana i un 65% en urbanisme i obres públiques.

La mitjana de les àrees de gestió municipal analitzats supera els 73% en criteris i paràmetres i un 66’67% en informació sobre els càrrecs electes i el personal de l’ajuntament o un altre 80% sobre l’organització i el patrimoni del consistori, entre les quals destaca la publicació de relació de llocs de treball (RLT), la plantilla de personal, la relació d’immobles o el nombre de vehicles, propis o llogats.

L’augment imparable en transparència municipal de Riba-roja de Túria és una constant al llarg d’aquesta legislatura en passar del 13’91% a l’octubre del 2015 als 71’25% aconseguit actualment. Justament, el punt d’inflexió es produeix en aquesta data fins al punt que passa al 47’8% al setembre de 2018 i des d’aquest mes els índexs s’incrementen notablement.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria també ha augmentat el prestigi en transparència municipal a la resta d’Espanya on en els últims mesos ha passat d’ocupar el lloc 51 al 42, una millora notable gràcies a l’augment d’informació a la qual poden tenir accés els ciutadans i que des d’aquesta legislatura poden consultar, lliurement, a través de la plataforma digital elaborada i dissenyada per l’actual equip de govern.

Aquesta transparència municipal a l’Ajuntament de Riba-roja de Túria s’ha completat recentment amb la inauguració del portal denominat Govern Obert que suposa un avanç substancial en permetre als usuaris i ciutadans un accés directe a les dades i xifres contingudes en el dia a dia de la gestió quotidiana del consistori en temps real sense necessitat de presentar-se físicament en el propi edifici consistorial.

Cal recordar que la transparència de Riba-roja ha rebut el suport i el reconeixement unànime per part de Transparència Internacional en constatar que 84 paràmetres analitzats a l’ajuntament compleixen els criteris de transparència i participació ciutadana gràcies als serveis creats en aquesta legislatura com el Portal de la Transparència, els consells sectorials, la creació de l’Oficina de Participació Ciutadana i Transparència o la creació d’una comissió sobre Transparència.

Des de principis de 2018 l’Ajuntament disposa d’un reglament que regula els aspectes més importants de la transparència, l’accés a la informació, el bon govern i la participació ciutadana, territorial i associativa. També s’han celebrat ja un total de tres pressupostos participatius que permeten als ciutadans marcar les prioritats en inversions públiques.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha expressat la satisfacció de l’actual equip de govern “al demostrar amb xifres concloents la feina realitzada al llarg de la legislatura pels regidors del govern i per tots els empleats i funcionaris de l’ajuntament , el que ha permès que qualsevol ciutadà tingui accés a totes les dades i documents d’interès públic sense cap tipus de embuts “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*