Riba-roja de Túria se suma a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI i aposta per una societat més lliure i igual

Post també disponible en: Castellano

El ple aprova la proposta amb l’únic vot en contra de Vox 

El ple municipal de Riba-roja de Túria ha aprovat una moció del govern municipal del PSPV en la qual s’adhereix a la celebració del “Dia Internacional de l’Orgull LGTBI 2021” que tindrà lloc el pròxim 28 de juny. La proposta ha comptat amb el vot de la resta de formacions polítiques com el Partit Popular, Ciutadans, Compromís, Esquerra Unida i Podem Riba-roja Pot i el vot contari de Vox. 

El document confirmat la necessitat de “treballar en la nova realitat que ens ha portat la pandèmia del Covid-19 per a construir una societat més lliure i igualitària”, a més de la realització d’un diagnòstic sobre els efectes causats per la pandèmia per a establir les bases d’un pla municipal LGTBI que permeta identificar i reduir l’origen de les desigualtats i de les violències que pateix el col·lectiu. 

Per això, per a demà dimecres estan ja previstes algunes activitats dins de la programació amb motiu del “Mes de l’Orgull LGTBI”, en la qual tindrà lloc una taula redona sota el títol “Memòria LGTBI i diversitat humanística” amb la participació d’Ernest Andújar, formador Osce i doctorant en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional i, també, Victor Manuel Serra Sanz, president de l’Associació Mirall Camp de Túria. L’acte tindrà lloc a les 19.30 hores en el Centre Social “La Botaia” de Riba-roja de Túria. 

Els actes es completaran el dilluns de la setmana vinent, 28 de juny, amb la lectura del Manifest Institucional, tal com ha aprovat prèviament el ple municipal de Riba-roja de Túria, i s’instal·larà, al mateix temps, un punt d’informació LGTBI. L’acte tindrà lloc a les 20 hores en el passeig Pedro Zerolo de la localitat, en honor a l’activista mort al juny de l’any 2015. 

La moció del ple municipal incideix en el compromís del municipi “amb el principi de la universalitat dels drets humans” i exposa el seu rebuig explícit “davant qualsevol apel·lació a valors ideològics, culturals, tradicionals o religiosos per a justificar la discriminació”. A més, aposta per un foment de la integració soci-laboral de les persones Trans i la seua plena participació en la vida política, social i cultural. 

La moció preveu la creació d’un protocol integral per a les persones amb característiques intersexuals, coordinat al costat de l’actuació policial davant delictes d’odi i un protocol davant l’assetjament escolar per motius de LGTBI-fòbia en els centres educatius. Així, defensa la necessitat de posar en marxa una sèrie d’accions, tallers i campanyes de prevenció de la LGTBI-fòbia, de sensibilització i de visibilitat de la realitat en la nostra societat. 

El ple de Riba-roja de Túria reclama l’aprovació de la llei LGTBI amb totes les reivindicacions històriques de tot el col·lectiu, de la llei Integral d’Igualtat de Tracte i No Discriminació, Llei Integral del Reconeixement del Dret a la Identitat i a l’Expressió de Gènere (automàtica), a més d’una normativa específica contra els denominats Delictes d’Odi. 

Finalment, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria sol·licita al Registre Civil, en la proposta valideu pel ple, que se suprimisca el requisit discriminatori cap a les parelles de dones que han d’estar casades per a inscriure als nascuts, sent regulat aquest requisit per la llei 14/2006 sobre tècniques de reproducció humana assistida. La moció apel·la al paper essencial de les administracions locals en les polítiques d’igualtat que han de dotar-se amb finançament econòmic. 

La regidora d’Igualtat, Polítiques Inclusives, Drets Socials i Majors, Lola Verdeguer, ha expressat la voluntat expressada pel ple municipal “en la seua lluita per construir una societat més justa i igualitària, en el qual les persones no siguen jutjades per la seua condició sexual i totes tinguen les mateixes oportunitats; per això, és necessari una conscienciació de la societat amb accions i activitats que fomenten la sensibilitat cap a la diversitat”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*