Riba-roja de Túria tanca el pressupost de l’any 2020 amb un superàvit de 1’4 milions d’euros i augmenta el romanent a 4’4 milions

Post també disponible en: Castellano

L’equip de govern dóna compte a ple de la liquidació pressupostària 

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria va tancar el pressupost econòmic de l’exercici passat del 2020 amb un superàvit de 1’4 milions d’euros en plena era de la pandèmia del Covid-19 i, a el mateix temps, va augmentar el romanent fins als 4 ‘ 4 milions d’euros. L’equip de govern de l’PSPV ha donat compte de les xifres econòmiques de l’exercici passat en l’última sessió plenària.

Els comptes de l’exercici passat pressupostari confirmen la trajectòria empresa durant els últims anys amb superàvits econòmics les quanties serveixen per dedicar-los a inversions públiques. De fet, l’any 2019 el superàvit va pujar a 1’9 milions d’euros, uns altres 3’1 milions en l’exercici de 2018 o els 1’5 milions d’euros de l’pressupost de l’any 2017.

El passat exercici va suposar uns ingressos ordinaris que van arribar als 28 milions d’euros davant els 28,3 milions en despeses municipals, de manera que el superàvit es va concretar en els 1’4 milions d’euros en total, després dels ajustos econòmics que es van dur a terme. Amb aquestes dades, els comptes de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria es van tancar amb un superàvit econòmic.

Els 1’4 milions d’euros de superàvit es podran destinar a les diferents inversions públiques municipals que es considerin necessàries ja que, després de la suspensió de les regles fiscals que es van posar en marxa per part de Ministeri d’Hisenda, no hauran de dedicar a amortitzar deute ni tampoc per dur a terme inversions financerament sostenibles com es venia fent fins ara.

La liquidació de l’exercici passat pressupostària conté, a més, les diverses ajudes i subvencions públiques rebudes per part de les diverses entitats i organismes autonòmics i provincials, com els 4 milions d’euros de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València o els 953.000 euros de l’Institut València de Competitivitat Empresarial (IVACE) destinats a la modernització dels polígons industrials de Riba-roja de Túria.

L’equip de govern també ha donat compte de l’resultat de el romanent de tresoreria, la informació reflecteix els dèficits o superàvits que s’han anat acumulant al llarg dels exercicis precedents. D’aquesta manera, el romanent actual és de 4’4 milions d’euros, és a dir, un augment de fins a 304.000 euros respecte de l’exercici anterior i la quantia es destinarà a inversions municipals.

L’informe econòmic municipal constata la bona salut financera de les arques públiques de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria que s’han traduït en el compliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostària i de la regla de despesa que va posar en marxa el Ministeri d’Hisenda amb un control dels ingressos i despeses tot i que, en l’actualitat, totes dues estan suspeses per l’actual govern d’Espanya.

L’objectiu d’estabilitat pressupostària té en compte la situació d’equilibri o superàvit computada al llarg de l’cicle econòmic en termes de capacitat de finançament, amb una posició predominant d’equilibri o de superàvit pressupostari. Per contra, la finalitat de la regla de la despesa significa que la despesa de les administracions públiques no pot augmentar per sobre de la taxa de creixement, la referència principal és el producte interior brut.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que el superàvit generat en els comptes de l’exercici de l’any 2020 “reflecteixen el encomiable treball que es fa en els diversos departaments municipals, que ens permet encarar amb un optimisme moderat el futur pròxim, amb ajudes a les famílies més vulnerables, subvencions als sectors econòmics ia les persones que pateixen amb més força les conseqüències de la pandèmia i una continuació de les inversions necessàries; tot això, sense augmentar la càrrega fiscal i incrementant les prestacions socials “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*