Riba-roja demana ajudes del fons europeu per a realitzar 34 projectes per valor de 47’9 milions d’euros per a afermar la recuperació

Ayuntamiento de Riba-roja del Túria.
La media pasa de 29.402 euros en 2015 a 30.148 euros en el año 2016.

Post també disponible en: Castellano

Deu departaments municipals elaboren iniciatives d’interés públic

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha presentat un total de 34 projectes d’índole municipal per a dur-los a terme a través dels fons europeus per un valor de 47’9 milions d’euros amb l’objectiu d’afermar la recuperació econòmica. Els projectes presentats estan relacionats amb deu de les àrees municipals i tenen un termini d’execució de fins a dos anys en total. 

Les àrees de Transports, Medi Ambient, Urbanisme i Foment Econòmic són les que han elaborat i presentat més projectes i iniciatives de cara a aconseguir un major volum d’inversions dels fons europeus que permeten dur-los a terme durant els pròxims anys. Cadascuna de les iniciatives han sigut elaborades pels tècnics municipals i en elles consta el termini d’execució i les inversions públiques necessàries per a la seua execució final.

Altres departaments municipals de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria han presentat, també, els seus corresponents projectes municipals com són els casos de Tecnologia, Participació, Joventut, Turisme o Energia, entre altres. Totes ells han computat, per complet, una duració d’entre un i dos anys perquè es puguen desenvolupar en tota la seua extensió. 

Medi Ambient és una de les àrees amb un major nombre de projectes previstos de finançar amb els fons europeus, com és el cas del programa River Run, consistent en la recuperació del barranc i la seua connexió fins a arribar al riu Túria, en el qual es tenen en compte dos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com a ciutats sostenibles i una acció pel clima. 

Altres projectes que s’han sol·licitat són Horta Túria per a potenciar la marca del parc natural en els productes agrícoles que es cultiven., el foment d’una associació d’agricultors que formen la base de la producció i la creació d’un mercat agrícola local amb sinergies amb les botigues locals i la creació d’un banc de terres de gestió pública. El seu cost està valorat en al voltant de 500.000 euros en un termini d’un any.

Altres projectes inclosos són el Gènesi Túria sobre la recuperació del paisatge sostenible i la dinamització del parc natural donat el mal que la planta invasora provoca sobre l’entorn i la incidència sobre la possibilitat del foc i una deterioració del paisatge per la seua competitivitat amb les plantes autòctones. El seu termini d’execució aconsegueix un any i la valoració dels treballs està fixada en altres 6’8 milions d’euros.

El sector del Transport és un altre que aglutina un major nombre de sol·licituds de finançament europeu amb un total de sis. Entre ells, cal assenyalar el pla d’increment de la seguretat viària mitjançant passos per als vianants “intel·ligents”, la limitació del trànsit rodat en el centre històric, els aparcaments “Smart City”, el control de les emissions de diòxid de carboni mitjançant la gestió del trànsit o la renovació de la flota municipal.

Foment Econòmic concentra totes aquelles iniciatives encaminades a ajudar als aturats a través de plans de formació i inserció laboral, reciclatge professional, foment de les capacitats digitals, modernització de les estructures, posada en funcionament de l’espai “Riba-roja Modernitza’t” per a captar i formar talent i innovació en els polígons industrials o l’impuls per a crear un clúster empresarial del sector del plàstic.

Altres projectes importants són la creació d’un Centre i Laboratori d’Innovació i Participació, un pla d’implicació de la ciutadania per a la redacció del nou pla general d’ordenació urbana en l’àrea de Participació, la creació d’un centre sociocultural per a joves en el departament de Joventut, el pla de modernització en la gestió de bases de dades policials i la creació de l’àrea de Seguretat al parc natural del Túria o el pla de vigilància d’explotacions agrícoles, defensa del medi ambient i prevenció d’incendis en Seguretat Ciutadana. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “l’enorme esforç, treball i dedicació dels treballadors dels respectius departaments municipals que durant els últims mesos han fet aquesta encomiable tasca, amb l’objectiu de poder optar als fons de recuperació que aporta la Unió Europea en un moment econòmic transcendental per a continuar amb la mateixa línia de suport als sectors més importants de la nostra societat”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*