Riba-roja lidera la contractació laboral a la comarca de Camp de Túria el mes d’abril amb 1.876 nous contractes

Post també disponible en: Castellano

La localitat supera fins i tot a la suma de Llíria, Bétera i la Pobla de Vallbona 

Riba-roja de Túria va tancar el mes d’abril passat amb altres 1.876 noves contractacions laborals, que en termes percentuals significa un increment del 8’4% respecte del mes precedent, al març quan es van formalitzar 1.730 en total. La localitat lidera, amb clar avantatge, la llista de noves contractacions en el conjunt de la comarca de Camp de Túria. 

L’increment experimentat per Riba-roja de Túria en l’últim mes donat a conéixer per Labora, entitat dependent de la conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, suposa un fiançament en termes absoluts en la formalització de contractes laborals, i aferma aquesta evolució en el marc de la comarca de Camp de Túria. 

Dels 1.876 nous contractes formalitzats a Riba-roja de Túria hi ha 1.303 que corresponen a homes mentre que els restants 573 són de dones. La totalitat d’aquests contractes supera amb escreix la suma dels tres següents municipis de la comarca en aquest àmbit, amb els 612 de Llíria, els 499 de la Pobla de Vallbona o els 250 de Bétera, és a dir, 862 en total entre els tres. 

En el cas de Riba-roja de Túria, del total dels nous contractes el segment que major número rep són els homes d’entre 25 i 44 anys amb 698 en total, seguits dels 370 contractes per a les dones d’entre 25 i 44 anys, els 306 contractes d’homes majors de 44 anys, els 299 corresponents a homes menors de 25 anys, 109 de dones majors de 44 anys o els 94, també de dones, menors de 25 anys. 

Quant a sectors d’activitat, del global de nous contractes hi ha una àmplia majoria dels corresponents al sector dels serveis amb 1.307, altres 502 del sector de la indústria, els 53 de la construcció o els 14 del sector de l’agricultura. 
L’estudi de Labora se centra, també, en els grups d’ocupació als quals corresponen el total dels nous contractes formalitzats a Riba-roja de Túria. D’aquesta manera, abunden els 1.039 contractes corresponents a les ocupacions elementals, els 405 englobats en operadors d’instal·lacions i maquinària i muntadors, els 168 corresponents a artesans i treballadors qualificats de les indústries manufactureres i la construcció o els 86 d’empleats comptables, administratius, ocupacions d’oficina o treballadors dels serveis de restauració, personals, protecció i venedors. 

L’estadística desentranya els tipus de contracte detectats a Riba-roja de Túria, amb 1.658 amb un caràcter temporal i altres 218 indefinits, d’acord amb l’evolució experimentada pels municipis de la Comunitat Valenciana. Quant als tipus de jornada, destaquen els 1.516 corresponents a contractes amb caràcter complet mentre que els restants 360 tenen un caràcter parcial. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que l’evolució d’aquestes dades en formalització de contractes “certifica les estadístiques dels últims mesos en la nostra localitat, encara que no ha de conduir-nos de cap manera a caure en triomfalisme ni complaença ja que cal continuar amb el treball que estem realitzant i lluitar, més si cap, per a reduir la taxa d’atur amb el suport al nostre teixit empresarial i industrial”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*