Riba-roja ofereix cursos a la gent gran per estimular la seva part física i mental i guanyar en qualitat de vida

Riba-roja ofrece cursos a las personas mayores para estimular su parte física y mental y ganar en calidad de vida.
Riba-roja ofrece cursos a las personas mayores para estimular su parte física y mental y ganar en calidad de vida.

Post també disponible en: Castellano

420 usuaris participen en el primer i segon semestre de 2019

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa durant el present any un programa municipal enfocat a la gent gran, per tal de promoure la salut física i mental d’aquest col·lectiu en el nostre municipi. Dins de el programa, s’imparteixen activitats formatives, culturals, lúdiques i de promoció de la salut física i mental.

En el primer semestre del l’any, van participar 170 persones grans (147 dones i 29 homes) i en el segon semestre la participació va augmentar a 250 persones (217 dones 33 homes), resultat molt positiu tenint en compte que és el primer any de funcionament de l’ programa i amb una inversió econòmica total de 49.100 euros.

L’àrea de Gent Gran de Riba-roja ha dissenyat un taller de dibuix i pintura, una altra aula d’ment activa i un tercer taller sobre l’ús dels dispositius mòbils amb la finalitat principal que les persones grans puguin activar i estimular la part cognitiva i el vessant motriu en edats avançades perquè puguin continuar desenvolupant les seves habilitats sense cap tipus de problemes.

D’aquesta manera, al taller de mòbils es tracta que les persones majors de Riba-roja puguin beneficiar-se dels serveis que ofereixen aquests dispositius que afavoreixin la seva autonomia personal, la comunicació i la seva qualitat de vida habitual. Entre d’altres aspectes s’imparteix, entre altres, una introducció a la missatgeria compartida de WhatsApp, les novetats en càmeres triples en mòbils i un repàs a l’automatització en la pujada de fotografies en el núvol. La participació ha arribat als 38 usuaris.

El segon dels tallers consisteix en dibuix i pintura la funció passa per augmentar de forma positiva en la salut i la qualitat de vida dels usuaris participants, amb un ajut notable per treballar les capacitats de concentració, paciència, perseverança, disciplina i creativitat. A més, en aquest taller han participat fins a un total de 30 persones.

Activar i potenciar la ment en nivells òptims per a la salut personal és l’objectiu del taller de ment activa, en què es treballa una estimulació cognitiva per a gent gran, mitjançant la realització d’exercicis de percepció, velocitat de processament, control executiu, càlcul i atenció. En aquest cas, han participat un total de 34 persones grans.

També es van dissenyar tallers d’estimulació física: classes de zumba, pilates i fisiopilates, sent aquest últim un recurs important per a la gent gran ja que, pretén treballar la unió entre el físic i mental.

Són els tallers dedicat a l’estimulació física els que congreguen un major nombre de participació, especialment els dissenyats per a la gimnàstica (274 participants), la zumba (269 participants), els pilates (229 participants) i els FISO pilates (75 participants) . Es tracta d’activitats en què la gent gran centren bona part dels seus esforços per mantenir una línia d’estimulació física que els ajudi a mantenir-se amb uns paràmetres òptims.

La regidora de Gent Gran de Riba-roja, Lola Verdeguer, ha destacat “l’enorme èxit que han collit els tallers organitzats durant aquest any que demostren l’interès i l’expectació que desperten entre els nostres majors, en una edat en què és fonamental mantenir- en una situació correcta tant en la part mental com en la física i, d’aquesta manera, puguin gaudir d’una major qualitat de vida “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*