Riba-roja redueix un 2’5% la taxa d’atur a l’octubre i formalitza 1.889 contractes de treball

Post també disponible en: Castellano

La localitat arriba a una taxa acumulada de creació d’ocupació de l’5’1%

La taxa d’atur a Riba-roja de Túria s’ha reduït en un 2’5% entre els mesos de setembre i octubre passat amb la creació de 44 nous llocs de treball entre la població a el passar dels 1.737 aturats anteriorment als 1.693 de l’actualitat . La contractació es confirma en els paràmetres positius dels mesos precedents i, d’aquesta manera, es van crear altres 1.889 contractes entre els treballadors en el mes d’octubre.

La taxa de creació d’ocupació en els últims dos mesos registrats, setembre i octubre, arriba als 5’1% en total, gràcies als 73 llocs de treball que s’han generat entre els dos períodes de temps, amb 29 i 44 llocs de treball, respectivament. Dels 1.693 aturats actuals a la localitat hi ha un total de 1.015 que corresponen a dones mentre que els restants 678 són dones.

Les dades ofertes pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenibles, sectors productius, Comerç i Treball, llancen uns índexs positius en creació d’ocupació i formalització de contractacions entre la població de Riba-roja de Túria que constaten la senda positiva dels últims mesos des de l’inici de la pandèmia al març passat.

En sectors d’activitat, cal destacar que de les 1.693 persones registrades a l’atur hi ha una immensa majoria que pertany a l’àmbit dels serveis amb 1.218 persones en total, unes altres 218 de el sector de la indústria, altres 124 de l’àrea de la construcció mentre que, finalment, altres 40 són de l’àmbit de l’agricultura. Les restants 93 persones de Riba-roja de Túria inscrites a les llistes de Laboratori no tenen una activitat econòmica definida.

L’anàlisi de Laboratori sobre els grups d’ocupació entre els aturats demandants d’una ocupació a Riba-roja de Túria suposa que una gran majoria de l’total s’engloben en les ocupacions elementals amb un total de 451 persones, altres 386 que són treballadors dels serveis de restauració, personals, protecció i venedors, altres 216 persones entre empleats comptables, administratius i altres ocupacions d’oficina, altres 201 entre els artesans i treballadors qualificats de les indústries manufactureres i de la construcció, mentre que, finalment altres 141 són tècnics i professionals de suport i 128 són tècnics i professionals científics i intel·lectuals, entre d’altres.

Pel que fa a el nivell de formació dels demandants d’una ocupació a Riba-roja de Túria, cal destacar que de l’total inscrits hi ha 571 persones que han finalitzat la seua primera etapa d’educació secundària sense títol de graduat escolar o equivalent mentre que altres 454 sí que han aconseguit el títol de graduat escolar o un altre equivalent. Un altre grup de 142 persones han completat ensenyaments de grau mitjà de formació professional específica, arts plàstiques i disseny i esportives mentre que 119 han finalitzat ensenyaments de batxillerat. Finalment, un grup de 107 demandants han realitzat ensenyaments de grau superior de formació professional específica i equivalents, arts plàstiques i disseny i esportives. Altres 20 han ensenyaments universitaris oficials de màster, 2 amb doctorats universitaris i 20 sense estudis.

En formalització de les contractacions de el passat mes d’octubre, cal destacar que dels 1.889 registrats hi ha 1.435 pertanyents a el sector dels serveis, altres 383 que corresponen a l’àmbit de la indústria, un altre grup de 68 treballadors de la construcció i els restants 3 contractes s’han registrat en l’àmbit de l’agricultura de Riba-roja de Túria. En tipus de contractacions, 1.750 han estat temporals i altres 138 de tipus indefinit, mentre que 1.430 van ser a temps complet i 459 parcial.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes xifres donades a conèixer per Labora “confirmen la tendència positiva experimentada durant els últims mesos en plena pandèmia pel Covid i, per això, cal analitzar-les amb prudència i sense cap tipus de triomfalisme conscients del moment que vivim que ens obliga a continuar el camí emprès per l’equip de govern de suport als nostres autònoms, comerços, pimes i treballadors en general “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*