Riba-roja registra 11.748 contractes laborals durant el primer semestre d’enguany i supera ja les xifres anteriors al començament de la pandèmia del Covid-19

Post també disponible en: Castellano

La localitat va augmentar el nombre de contractes en un 3’8% en aquest període

La localitat de Riba-roja de Túria supera ja les xifres anteriors a l’inici de la pandèmia en formalització de contractes laborals en les més de 1.700 empreses existents en els polígons industrials i en el nucli urbà. A més, durant el primer semestre d’enguany es van realitzar un total de 11.748 contractes laborals enfront dels 8.979 que van tindre lloc durant el primer semestre de 2020, en plena època de confinament i posterior desescalada social i econòmica. 

Les dades donades a conéixer per Labora, l’organisme públic autonòmic sobre ocupació i formació, estableix un increment notable en la formalització dels contractes laborals al llarg d’enguany. Un 13’8% més de contractes s’han realitzat entre el mes de maig amb 2.006 i el mes de juny passat amb altres 2.283 contractes laborals a Riba-roja de Túria. 

Les xifres del mes de juny en generació de contractes laborals són superiors ja als mesos anteriors al començament de la pandèmia al març del passat any. D’aquesta manera, els 2.283 contractes de juny passat són superiors ja als 1.960 contractes laborals que es van formalitzar al febrer de 2020 o els 2.194 contractes que es van dur a terme al gener del mateix exercici a Riba-roja de Túria, amb un increment del 16’5% i el 4%, respectivament, segons les estadístiques de Labora. 

La tendència d’enguany s’ha caracteritzat per una evolució positiva amb increments graduals i proporcionals a les més de 1.700 empreses en passar dels 1.980 contractes que es van elaborar el mes de gener als 2.283 contractes laborals que es van tornar a realitzar al juny passat, és a dir, un augment del 15’3% a Riba-roja de Túria entre tots dos períodes de temps. Amb les últimes dades publicades s’aconsegueixen ja els 11.748 contractes durant el primer semestre de l’any. 
Dels 2.283 contractes del mes de juny passat un 67’5% d’ells corresponen a homes -1.540 en total- enfront dels restants que es van formalitzar a les dones -743- amb el 32’5%, amb percentatges similars als mesos precedents. La majoria dels contractes es van realitzar a homes d’entre 25 i 44 anys d’edat amb 807 en total, seguits dels 418 contractes a dones, també en la mateixa franja d’edat. 

En aquest període, a Riba-roja de Túria es van realitzar també altres 403 contractes a homes menors de 25 anys i 330 contractes a homes majors de 44 anys. Finalment, cal destacar els 166 contractes a dones menors de 25 anys o els 159 de dones majors de 44 anys. Aquesta tendència confirma també les xifres que s’han detectat en els mesos precedents. 

El sector dels serveis amb 1.783 contractes és el que concentra la majoria dels elaborats en aquest període, seguit dels 456 de l’àmbit de la indústria, els 36 pertanyents a la construcció o, finalment, els 8 contractes que es van elaborar en l’agricultura. D’ells, 199 van tindre un caràcter indefinit mentre que els restants 2.084 contractes corresponen als temporals. Els contractes a jornada completa van ser 1.675 enfront dels 608 parcials. Quant a la procedència, del total generat va haver-hi 1.977 a persones d’àmbit nacional i els restants 306 a estrangers. 

Les ocupacions elementals van centrar una gran majoria de les contractacions amb 1.182 sobre el total, seguit dels 466 contractes dels operadors d’instal·lacions i maquinària i muntadors, els 279 de treballadors dels serveis de restauració, personals, protecció i venedors, els 116 corresponents a empleats comptables, administratius i altres ocupacions d’oficina, els 115 contractes d’artesans i treballadors qualificats de les indústries manufactureres i de la construcció o, finalment, els 76 contractes de tècnics i professionals de suport.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que les xifres donades a conéixer “reafirmen la tendència experimentada al llarg d’enguany i ens mostren una recuperació positiva fins al punt de superar les dades anteriors a l’inici de la pandèmia, per la qual cosa hem de continuar en la mateixa línia de suport al nostre teixit empresarial com a factor determinant per a la creació de llocs de treball”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*